Lectură de 2 minute

19 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Casa de Comerț Unirea a inaugurat primul magazin de tip cash and carry

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea”, deținută integral de statul român, a inaugurat primul magazin de tip cash and carry din România. Acesta se află în cadrul centrului comercial Doraly. 

Sursa foto: MADR

Magazinul Casa Unirea a fost inaugurat pe 18 decembrie, în cadrul Doraly, aflat pe Șoseaua București-Urziceni, nr. 31, comuna Afumați, Ilfov.

Până în prezent, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a semnat contracte de livrare cu aproape toţi marii retaileri prezenţi pe piaţa românească, mai puţin cu Auchan, Mega Image şi Lidl, iar din partea a doua a anului vor începe livrările şi pe platformele Bringo şi e-MAG.

Casa Unirea a livrat anul trecut peste 200 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve până la finele anului trecut, deşi activitatea societăţii a fost reluată abia în octombrie 2022.

Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea SA este o societate naţională înfiinţată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională. Obiectivul acesteia era de a deschide un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti provenite de la mici producători. Doar două magazine au fost deschise, unul în Bucureşti şi altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, respectiv în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros.

Situat pe DN2, în Afumați, județul Ilfov, la 20 de minute de „km 0” al capitalei, DORALY poate fi accesat ușor de cumpărătorii din toată țara. Parcul comercial are un trafic anual de 3 milioane de vizitatori. Cumpărătorii care vin să se aprovizioneze de aici sunt atât firme care achiziționează pentru revânzare, afacerea sau consumul propriu, cât și persoane fizice. Toate spațiile închiriate sunt personalizate în funcție de nevoile comercianților și oferă soluții moderne de comercializare și depozitare, sisteme de securitate de ultimă generație și eficiență energetică sporită, care se traduce printr-un consum minim de energie și costuri de funcționare reduse. DORALY este deschis de luni până sâmbătă, între orele 8.00 - 17.00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Casa de Comerț Unirea a inaugurat primul magazin de tip cash and carry