Lectură de 2 minute

31 Jan 2019 - Știri și Noutăți

Carti imprumutate de angajatii companiilor de la Bookster, in 2018

Abonează-te pe  

Aproximativ 150.000 de salariati din Romania au acces la serviciul de biblioteca la birou prin Bookster, iar mai mult de o treime dintre acestia fac imprumuturi de carti si articole - in 2018 s-a atins un total de 2 milioane de imprumuturi prin serviciul Bookster, noteaza wall-street.ro.

 

Fondata acum 6 ani, Bookster este prima biblioteca moderna pentru companii din Romania, peste 600 de companii oferind angajatilor (peste 60.000) acces la carti, articole, studii de caz si materiale video prin intermediul abonamentului la Bookster.

Preferintele cititorilor variaza in functie de jobul lor:

  • cititorii din industria IT sunt atrasi de lecturi fantastice si istorie: “Origini” de Dan Brown si “Sapiens: scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari se afla printre primele optiuni
  • angajatii din Banking, Telecom si FMCG raman fideli fictiunii, iar “Oamenii fericiti citesc si beau cafea” de Agnes Martin-Lugard este prima alegere.
  • in categoria cartilor de beletristica, lectura preferata a booksterilor ramane “Oscar si Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt. Agnes Martin-Lugand ramane si in 2018 printre preferatele cititorilor de beletristica cu trilogia “Oamenii fericiti citesc si beau cafea”, iar Jojo Moyes cu romanul ecranizat “Inainte sa te cunosc”; autorii romani sunt deasemenea prezenti in preferinte: Neagu Djuvara, Andrei Plesu, Octavian Paler, Alis Anagnostakis, Cosmin Alexandru sau Vlad Mixich.
  • cele mai imprumutate carti din categoria de dezvoltare personala si profesionala au fost “Sapiens: scurta istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari si “Omul in cautarea sensului vietii” scrisa de Viktor E. Frankl.
  • cartile de parenting sunt din ce in ce mai cautate: “Cum sa vorbim copiilor daca vrem sa ne asculte” de Adele Farber sau “Parenting neconditionat” a lui Alfie Kohn.
  • printre cartile preferate de/pentru copii - “Momo” de Michael Ende, “Micul print” de Antoine de Saint-Exupery si “Baietelul cu aripa de future” de Ioana Chicet-Macoveiciuc

In 2019 se asteapta ca printre cautari sa se numere cartile care vor fi ecranizate:

- "Curatenie cu Marie Kondo", un serial Netflix

- "Unde ai disparut Bernadette?" de Maria Semple

- "Si soarele este o stea" de Nicola Yoon

- "Good Omens" de Terry Pratchett

Citeste si:
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România

- "Catch-22" de Joseph Heller

- "Proiectul Rosie" de Graeme Simsion

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carti imprumutate de angajatii companiilor de la Bookster, in 2018