Lectură de 2 minute

27 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour și E.Leclerc, cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Franța, vor vinde combustibil la prețul de achiziție

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cele mai mari două lanțuri de supermarketuri din Franța, Carrefour și  E.Leclerc, au declarat că vor vinde combustibil la prețul de achiziție pentru a ajuta consumatorii în vreme de inflație. 

Sursa foto: Carrefour/ LinkedIn

Carrefour și E.Leclerc au făcut această mișcare înaintea unei întâlniri între guvern și retailerii de combustibil. E.Leclerc, care a vândut combustibil la preț de producător în weekend, în vară, a declarat că o va face din nou șapte zile din șapte, începând cu ziua de 29 septembrie, notează BBC.

Carrefour va proceda la fel până la sfârșitul anului, potrivit unei postări de-ale retailerului pe pagina de LinkedIn. De asemenea, retailerul informează că această campanie va implica toate hipermarketurile din lanț.

Anunțăm cea mai mare vânzare de combustibil la preț de producător din istoria noastră”, a precizat Carrefour.

Michel-Edouard Leclerc, președintele lanțului de magazine cu același nume, a precizat că măsura reprezintă un act de solidaritate față de clienții speriați de prețurile în creștere.

Al patrulea grup de supermarketuri din Franța, Systeme U, a declarat că va vinde și el la preț de producător, începând din octombrie, dar numai în câteva weekenduri, deoarece nu își permite să facă acest lucru în fiecare zi.

În weekend, președintele francez Emmanuel Macron a spus că va cere industriei combustibililor să vândă la preț de cost și va oferi granturi de 100 de euro celor mai săraci lucrători care ”excelează” în muncă.

Citeste si:
Programul Carrefour de Paște: în ce zile vor fi deschise magazinele
Programul Carrefour de Paște: în ce zile vor fi deschise magazinele

Președintele a spus că se va întâlni cu reprezentanții industriei săptămâna aceasta pentru a le cere să nu perceapă profit pe combustibil. Guvernul a prezentat ideea adaptării legii, astfel încât combustibilul să poată fi vândut în pierdere, dar planul s-a confruntat cu o opoziție puternică din partea distribuitorilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour și E.Leclerc, cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Franța, vor vinde combustibil la prețul de achiziție