Lectură de 3 minute

28 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour România, Fundația Carrefour din Franța și Fundația WorldSkills România introduc un curs despre gastronomia sustenabilă, în școli

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour România și Fundația WorldSkills România, cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța, lansează Education for Sustainable Cooking, un proiect adresat elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic. Prin intermediul acestui proiect, o nouă disciplină de studiu va fi introdusă în licee de alimentație publică, pentru formarea viitorilor profesioniști din România, în acord cu principiile și practicile gastronomiei sustenabile. Noua disciplină va îmbina noțiuni teoretice cu sesiuni de practică în cadrul restaurantelor și firmelor de catering partenere.

Sursa foto: Pixabay.com

Studierea și practicarea gastronomiei sustenabile sunt importante pentru că ne ajută să înțelegem beneficiile alegerii alimentelor locale și de sezon. Aceste alimente sunt mai sănătoase, au un impact mai mic asupra mediului și contribuie la reducerea risipei alimentare, la crearea unei culturi a alimentației responsabile și durabile, dar și la promovarea unor practici mai bune în ceea ce privește alegerea, pregătirea și servirea alimentelor.

Victor Dumitrache, Program Director, WorldSkills România

Proiectul va fi demarat cu o pregătire aprofundată a cadrelor didactice, care va avea loc în perioada mai – iunie 2023, după selecția școlilor partenere, și va fi susținut de către un expert în domeniul gastronomiei sustenabile. Astfel, începând cu anul școlar 2023-2024, elevii vor studia noua disciplină de gastronomie sustenabilă, sub îndrumarea profesorilor și a specialiștilor din restaurantele și firmele de catering partenere.

Prin intermediul proiectului Education for Sustainable Cooking vor fi create, totodată, zece Centre de Excelență în domeniul gastronomiei sustenabile, în cadrul liceelor de specialitate, unde elevii, sub coordonarea profesorilor, au acces la resurse pentru activități practice de formare și curriculum aliniat la nevoile din industrie și la standardele internaționale din domeniu. În mod prioritar, va fi urmărit parcursul elevilor, cu un accent deosebit pe dezvoltarea competențelor necesare și pregătirea pentru integrarea pe piața muncii.

Proiectul își are finalitatea în Olimpiada Națională WorldSkills de Bucătari, bazată exclusiv pe probe practice de concurs din domeniul gastronomiei sustenabile. Rolul olimpiadei este de a oferi recunoaștere celor care au atins nivelul de excelență în formarea profesională și de a sublinia importanța acestor meserii pentru sănătatea societății și evidenția valoarea profesioniștilor din acest domeniu.

Școlile se pot înscrie în proiect în perioada 27 februarie – 12 martie 2023, prin completarea formularului disponibil AICI.

Carrefour România are peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect. Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate. Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL.

Citeste si:
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour România, Fundația Carrefour din Franța și Fundația WorldSkills România introduc un curs despre gastronomia sustenabilă, în școli