Lectură de un minut

27 Nov 2014 - Știri și Noutăți

Carrefour organizeaza cea de-a doua colecta internationala de alimente din Programului Banca de Alimente a Crucii Rosii

Fundatia Carrefour in colaborare cu Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane, organizeaza cea de-a doua colecta internationala de alimente din Romania, in toate cele 27 de hipermarketuri Carrefour din tara si in magazinele de tip Market din Alba Iulia, Bacau, Ramnicu Valcea si Targoviste. Cu ocazia acestei campanii, aproape 3.000 de magazine din 10 tari in care Carrefour isi desfasoara activitatea isi vor concentra resursele si energia pentru ajutorarea persoanelor nevoiase prin intermediul bancilor de alimente, anunta compania.

La initiativa Fundatiei Carrefour si Carrefour Romania, Crucea Rosie Romana, prin programul Banca de alimente, s-a alaturat campaniei internationale de colectare de alimente, care se desfasoara simultan in 10 tari: Romania, Argentina, Belgia, Brazilia, China, Franta, Italia, Polonia, Spania si Taiwan. In Romania, Carrefour este sustinatorul programului Banca de Alimente inca din anul 2009, cand proiectul a fost initiat si implementat in hipermarketurile Carrefour din intreaga tara.

„Banca de alimente a Crucii Rosii reprezinta, de cand a fost inaugurata - in urma cu 5 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, in pragul sarbatorilor de iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi carora sa le aducem o bucurie. De aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour, de a se alatura campaniei noastre si de a face posibil un vis - o lume fara foame”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.
In urma cu un an, la prima editie a colectei internationale, fundatia a reusit sa stanga peste 6 toane de alimente greu perisabile in doar o saptamana.

Citeste si:
Miniprix vinde în cadrul minimarketului online legume și fructe de la producători locali

Pana in prezent a fost colectata din donatiile in magazinele Carrefour partenere o cantitate de 180.000 kg de alimente.
Carrefour este partener al Bancilor de alimente incepand cu anul 1994. Mai mult, pe langa aceste campanii de colectare, Carrefour doneaza constant produse alimentare catre diverse asociatii, in special produse proaspete.

Mai mult, prin Fundatia Carrefour, asociatiile locale beneficiaza de suportul logistic si de infrastructura necesara pentru transportul si depozitarea alimentelor - inclusiv a produselor proaspete. Din 1994, Carrefour a finantat achizitionarea a 18 camere frigorifice si 182 masini pentru Bancile de Alimente din intreaga lume, dintre care 143 de masini izoterme.

Citeste si:
Studiu Termene.ro: Necesarul de alimente al populației poate fi acoperit din surse interne

Citeste mai departe: