Lectură de 4 minute

11 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Carrefour începe un parteneriat cu Grădinile Noastre din Zarand, Arad și preia producția cooperativei

Roxana Vasile

Carrefour România își extinde oferta de produse locale proaspete cu legume, verdețuri și fructe din comuna Zarand, județul Arad, prin care retailerul preia producția cooperativei. Astfel, și mai multe produse românești, proaspete, vor fi disponibile în peste 80 magazine Carrefour din regiunea Centrală și Vestică a țării.

Carrefour oferă și suport fermierilor membri pentru planificarea producției, cât și pentru înțelegerea și navigarea cadrului legal, pentru a oferi cooperativei resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod sustenabil.

„Susținem în continuare asocierea fermierilor în cooperative, acestea putând avea un rol major în dezvoltarea economică și în garantarea securității alimentare. Suntem, în același timp, un aliat pentru consumatori, cărora le oferim produse sănătoase, locale, curate. Nimic din acest demers nu este întâmplător - dimpotrivă, continuăm strategia noastră de susținere a fermierilor locali și a produselor sănătoase, ca parte din angajamentul nostru global Act for Food”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cooperativa, prin infrastructura internă de ambalare, livrare și depozitare, asigură necesarul de legume proaspete de sezon din rețeaua Carrefour din regiunea Transilvaniei Centrale și de Vest. Produsele sunt distribuite în maxim 24 de ore de la culegere. Retailerul își propune ca, prin suportul oferit la nivel de organizare și planificare a producției la cote optime, să asigure un flux constant, susținut, prin care să fie eliminată risipa, de cele mai multe ori cauzată de o lipsă de cerere sau a unei previziuni incorecte asupra pieței.

Retail jobs

Cooperativa Grădinile Noastre din Zarand are șapte membrii fondatori, mici producători din județul Arad, familii de fermieri și legumiculturi cu tradiție din regiune, administrând câteva hectare de pământ. Cooperativa din Zarand acoperă o zonă mai amplă legumicolă, incluzând câteva comune precum Zărand, Olari, Seleuș, Pâncota, Chereluș, Tomnatec, Teremia Mare, Ciocaia, Ghiorac.

Produsele producătorilor în magazinele Carrefour

În această zonă se cultivă o varietate de legume și verdețuri precum: vinete, ardei gras bianca, ardei California roșu, ardei iute, roșii roz rotunde, roșii monterosa, ardei kapia roșu, gogoșari, salată, castraveți cornișon, ceapă verde, leuștean, mărar, pătrunjel, dovleac plăcintar, dovlecel, gulii, rădăcinoase, cât și mere golden.

O parte dintre aceste produse, disponibile în sezon, se află de acum pe rafturile magazinelor Carrefour în toate cele trei formate - Hipermarket, Market și Market Express din orașe din zona Centrală și de Vest a țării. Pe viitor, Cooperativa din Zarand va putea să își extindă atât sortimentul produs, cât și numărul de producători.

„Prin acest parteneriat, avem acces la o piață de desfacere mult mai largă și, la fel de important, primim sprijin pentru planificarea producției astfel încât să o calibrăm la cerere și alte considerente. Suntem siguri că acesta este începutul unei colaborări foarte bune alături de Carrefour, din care câștigă nu doar părțile implicate, ci și consumatorii români”, a adăugat Jurj Romeo Marius, președintele Cooperativei Grădinile Noastre din Zarand.

Citeste si:
Cooperativa Țara Mea estimează că producția de legume românești crește cu 40% în acest an
Cooperativa Țara Mea estimează că producția de legume românești crește cu 40% în acest an

Cooperativa din Zarand este a doua cooperativă sprijinită de Carrefour România în mod direct. Retailerul a fondat în 2017 o cooperativă agricolă, în comuna Vărăști, județul Giurgiu. În primii trei ani de activitate, cooperativa a produs 16.050 de tone de legume și și-a mărit numărul de membri, de la 4 familii la peste 130.

În anumite părți de sezon, până la 100% din necesarul de legume și verdețuri din rețeaua Carrefour este asigurat de partenerii din Vărăști, cu mici variații în funcție de tipul de produs și regiune. În plus, produsele furnizate de cooperativă ajung pe rafturile magazinelor Carrefour din București în cel mult 12 de ore și în restul țării în maximum 24 de ore.

Carrefour România colaborează cu peste 1.000 de producători locali pe segmentul produselor proaspete și, în plus, derulează programe prin care susține micii și marii producători români și oferă, în același timp, clienților o ofertă variată de produse sănătoase - locale, bio sau cu origini curate în magazinele sale.

Carrefour are o rețea de 360 de magazine la nivel național, o rețea prezentă în 39 de localități și are disponibilă aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, precum și sesiunile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma Bringo, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour începe un parteneriat cu Grădinile Noastre din Zarand, Arad și preia producția cooperativei