Lectură de 2 minute

13 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Cargus devine partener Vinted, marketplace polonez de fashion second-hand

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de curierat, își îmbogățește portofoliul cu Vinted, platformă internațională de tip marketplace din Europa, în domeniul fashion second-hand, dedicată consumatorilor. Parteneriatul cu Vinted, care și-a început activitatea în România în luna mai a acestui an, face parte din strategia Cargus de a crește comerțul electronic transfrontalier și de a conecta companiile și cumpărătorii de pe piețele europene. 

Sursa foto: Cargus

Cargus oferă companiei Vinted o suită complexă de servicii de curierat: livrare colete din România în Polonia, din Polonia în România, dar și pe piața internă, de la consumator la consumator. Utilizatorii vor putea accesa întreaga rețea Cargus SHIP & GO de aproximativ 3.000 de puncte fixe și lockere din România pentru predarea, ridicarea și returnarea unui colet.

Vinted se alătură unui portofoliu de clienți internaționali din zona de e-Commerce și markeplace-uri importante, cărora Cargus le oferă o gamă completă de servicii de curierat. Cargus și-a pus amprenta pe piața de curierat din Polonia în urmă cu aproximativ un an și a dezvoltat o infrastructură operațională complexă pentru a conecta companiile poloneze cu consumatorii români. De asemenea, Cargus a pus în funcțiune o facilitate cross-dock care eficientizează operațiunile de expediere, oferă o capacitate maximă de peste 15 milioane de colete pe an și un interval de livrare de 24 - 72 de ore, în funcție de situație.

Cargus are în plan extinderea afacerilor și în alte țări din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Cehia și Germania.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus are peste 5.000 de angajați și colaboratori și oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door to door, dar și prin rețeaua de livrare out of home, SHIP&GO (puncte partenere și lockere), care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din toată țara. Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 45 de centre operaționale și gestionează peste 50 de milioane de colete pe an. De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.

Vinted Marketplace este cea mai mare piață internațională online C2C din Europa dedicată modei second-hand, cu o bază de membri în creștere de peste 80 de milioane de conturi înregistrate, care acoperă 19 piețe din Europa și America de Nord. Cu misiunea de a face din second-hand prima alegere la nivel mondial, Vinted permite oamenilor să vândă și să cumpere haine second-hand și articole lifestyle unul de la celălalt, oferind a doua sau chiar a treia viață acestor produse.

Citeste si:
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cargus devine partener Vinted, marketplace polonez de fashion second-hand