Lectură de 2 minute

20 Jan 2020 - Știri și Noutăți

Campanie LIDL - 16.7 tone de alimente donate pentru persoanele defavorizate

Abonează-te pe  

In perioada 10-22 decembrie, in parteneriat cu reteaua Bancilor pentru Alimente, Lidl a desfasurat o campanie de colectare de alimente prin care si-a invitat clientii sa doneze produse neperisabile pentru personele defavorizate. In urma acestei campanii, in cele 12 magazine participante din orasele Bucuresti, Cluj, Iasi si Bacau au fost colectate 16,7 tone de alimente, care au fost apoi distribuite catre aproximativ 7.000 de beneficiari ai retelei Bancilor pentru Alimente.

In doar doua saptamani, clientii Lidl au donat o cantitate importanta de produse alimentare neperisabile:
  • magazinele Lidl din Bacau: 5,5 tone
  • In Iasi, au fost colectate 5 tone de produse
  • in Bucuresti 3,2 tone
  • in Cluj 3 tone

Categoriile de alimente din care clientii retailerului au donat cele mai mari cantitati au fost: faina, ulei, paste, zahar, orez, biscuiti si malai.

Toate aceste produse au fost preluate de catre Bancile pentru Alimente din Bucuresti, Cluj si Roman si distribuite catre aproximativ 7.000 de beneficiari ai 38 de ONG-uri partenere, in perioada sarbatorilor. Printre cei care s-au bucurat de alimentele donate de clientii Lidl se numara orfani, batrani, copii, persoane cu dizabilitati si adulti aflati in prag de saracie.
Le multumim clientilor nostri pentru implicarea in aceasta campanie. Ne pregatim deja de o noua colecta de alimente inainte de Paste si suntem convinsi ca in anii urmatori acest tip de actiune va deveni o practica recurenta in industria de retail din Romania.”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.
Aceasta este prima actiune de colectare de alimente de la clienti desfasurata de Lidl impreuna cu reteaua de Banci pentru Alimente din Romania, pe care retailerul o sprijina in calitate de partener fondator inca de la infiintarea primei banci, in 2016, in Bucuresti.
Banca pentru Alimente este o organizatie nonprofit care colecteaza gratuit bunuri de consum de la donatori (agenti economici, firme, producatori agro-alimentari) si le distribuie catre persoanele in nevoie si grupurile vulnerabile. De la inaugurare si pana in prezent, prin intermediul celor trei Banci pentru Alimente din Bucuresti, Cluj si Roman, s-a depasit pragul de 1000 de tone de produse alimentare colectate de la peste 30 de companii private. Acestea au fost distribuite in mod gratuit catre peste 22.000 de beneficiari din ONG-uri si centre care gazduiesc persoane aflate in dificultate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Campanie LIDL - 16.7 tone de alimente donate pentru persoanele defavorizate