Lectură de 2 minute

22 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Campania de strângere de fonduri pentru Casele Ronald McDonald s-a finalizat cu donații de peste două milioane de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

McDonald’s România și Fundația pentru Copii Ronald McDonald au încheiat campania de strângere de fonduri. Peste două milioane de lei au fost donați în restaurantele McDonald’s din toată țara, online, prin sms și de către companii, în sprijinul familiilor aflate în situații vulnerabile. Suma colectată reprezintă un nou record pentru fundație și va permite finalizarea Casei Ronald McDonald din Iași și va contribui la susținerea activității celorlalte două Case Ronald McDonald, deschise la București și Timișoara.

Clienții restaurantelor din toată țara au oferit donații în perioada 15-21 noiembrie, cu scopul de a asigura o casă departe de casă părinților copiilor spitalizați pentru tratament de lungă durată. Pe lângă acestea, susținătorii fundației au avut la dispoziție mai multe mecanisme: SMS la numărul 8845*, activând o donație lunară în valoare de doi euro, site-ul www.rmhc.ro/doneaza sau direct în restaurantele McDonald’s, la casele de marcat, cu cardul și în cutiile de donații.

McDonald’s România a oferit un leu din valoarea fiecărui Happy Meal vândut în perioada 15 – 21 noiembrie. În plus, peste 70 de sponsori s-au alăturat campaniei.

Donațiile obținute în cadrul campaniei vor fi redirecționate de fundație către principalul său obiectiv: finalizarea celei de-a treia Case Ronald McDonald, în Iași, pentru părinții ai căror copii se află sub tratament în Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, dar și către susținerea activității Caselor din București și Timișoara.

Prezentă în România de 23 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald sprijină familiile vulnerabile din România, oferind părinților cazare gratuită în Casele Ronald McDonald pe durata spitalizării copiilor. Prima Casă a fost inaugurată în anul 2003, în București, și a găzduit de-a lungul timpului peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării pentru tratament. Urmând modelul din București, în anul 2008 a fost deschisă cea de-a doua Casă, în Timișoara, proiectul fiind remodelat complet și extins în cursul anului 2020. În prezent, fundația prioritizează finalizarea celei de-a treia Case, în Iași, aceasta urmând să fie deschisă în primul trimestru al anului 2022.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Campania de strângere de fonduri pentru Casele Ronald McDonald s-a finalizat cu donații de peste două milioane de lei