Lectură de 2 minute

06 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Călătorie pe Lună cu stil. Astronauții NASA vor avea costume create de Prada

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Astronauții Nasa vor călători spre Lună cu stil, designerul de modă de lux Prada va ajuta la conceperea costumelor spațiale pentru misiunea pe Lună din 2025.

Sursa foto: Unsplash

Casa de modă italiană va lucra la designul costumelor alături de o altă companie privată, Axiom Space. Axiom a precizat că Prada va aduce în cadrul proiectului expertiza în materie de materiale și de producție.

Unul dintre astronauți a declarat pentru BBC că a crezut că Prada se ridică la înălțimea provocării datorită experienței lor în domeniul designului.

Această experiență a fost acumulată nu doar pe podiumurile din Milano, ci și prin implicarea Prada în competiția de navigație America's Cup.

"Prada are o experiență considerabilă cu diferite tipuri de țesături din materiale sintetice și ar putea, de fapt, să aducă o contribuție tehnică reală la straturile exterioare ale noului costum spațial", a declarat profesorul Jeffrey Hoffman, care a zburat în cinci misiuni Nasa și a efectuat patru ieșiri în spațiu.

Cu toate acestea, a precizat el, oamenii nu ar trebui să se aștepte să vadă astronauți în "costume spațiale cu panseluțe sau alte modele fanteziste de acest gen. Menținerea unui mediu termic bun este cu adevărat un lucru esențial. Un costum spațial este într-adevăr ca o navă spațială în miniatură. Trebuie să asigure presiune, oxigen și să te mențină la o temperatură rezonabilă", a adăugat el.

Misiunea Artemis 3

La începutul acestui an, Axiom a prezentat un costum spațial, despre care a spus că va fi purtat în viitoarea misiune Artemis 3.

Costumul cântărea 55 kg și a fost considerat a fi mai potrivit pentru femeile astronaut.

Citeste si:
Gucci destramă clasamentul luxului, în 2024: cum arată topul celor mai valoroase branduri din lume 
Gucci destramă clasamentul luxului, în 2024: cum arată topul celor mai valoroase branduri din lume 

Nu în ultimul rând, Artemis și Prada au declarat că vor folosi "tehnologii și design inovator" pentru a permite "o explorare a suprafeței lunare mai mare ca niciodată".

Misiunea Artemis 3 va fi prima dată când un echipaj va ateriza pe Lună de la Apollo 17, în 1972, și va avea în echipaj prima femeie care a aterizat pe Lună - Christina Koch.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Călătorie pe Lună cu stil. Astronauții NASA vor avea costume create de Prada