Lectură de un minut

15 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Burberry va concedia 500 de angajați sperând să economisească 55 de milioane de lire sterline

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Burberry va concedia 500 de angajați, inclusiv 150 de persoane din sediul din Marea Britanie sperând să economisească 55 de milioane de lire sterline, după ce pandemia de Coronavirus a prăbușit vânzările retailerului englez, scrie The Guardian.

Reducerile de personal reprezintă circa 5% din totalul angajaților companiei. Cele 55 de milioane de lire sterline care ar urma să fie economisite se adaugă celor 140 de milioane, care vin din reducerile de costuri deja anunțate.

În iunie, vânzările companiei au scăzut cu 20% comparativ cu anul trecut, iar englezii se așteaptă ca până în septembrie, acestea să înregistreze o scădere de 15%-20%.

Vânzările au scăzut cu 48% în perioada aprilie-iunie, iar în Europa și Orientul Mijlociu s-au micșorat cu 75%, în contextul în care multe magazine și centre comerciale s-au închis pentru a limita răspândirea noului Coronavirus.

Burberry a anunțat că își va păstra sediul central din Marea Britanie, dar va renunța la o parte din personal, va reduce din spațiul de birouri și va îmbunătăți eficiența retailului în afara Marii Britanii. Compania a anunțat că vrea să investească în marketing, inclusiv magazine pop-up, campanii digitale și evenimente.

Brandul de lux britanic, cunoscut pentru trenchcoat-urile sale, a anunțat, anterior, că va anula dividendele de final de an către acționari, în valoare de 120 de milioane de lire. În plus, compania a împrumutat 300 de milioane de lire de la guvernul britanic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Burberry va concedia 500 de angajați sperând să economisească 55 de milioane de lire sterline