Lectură de 2 minute

25 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Bulgarii de la euShipments, prezenți și în România, au obținut o finanțare de 7,5 milione de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania bulgară euShipments.com, furnizor de soluții integrate de curierat, logistică și fulfillment pentru sectorul comerțului online, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de capital privat din partea BlackPeak Capital. Investiția de până la 7,5 milioane de euro în companie se va realiza prin intermediul fondului BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Capitalul atras va fi folosit pentru achiziții și extinderea organică pe piețele regionale din Europa Centrala si de Est cat și Europa de Vest. 

„Clienții noștri sunt deja concentrați pe dezvoltarea în piețele premium din Vestul Europei, ceea ce impune din partea noastră o prezență stabilă a euShipments.com în acele zone”, a transmis Lora Dimitrov, cofondator și CFO euShipments.com.

euShipments.com oferă o gamă de servicii pentru exportatorii regionali de comerț online. Svetlozar Dimitrov și Lora Dimitrova, fondatorii companiei, au dezvoltat o rețea proprie de peste 30 de curieri locali în toate țările UE și în Marea Britanie, permițând companiei să livreze coletele direct pe acele piețe. Compania pune la dispoziție și o platformă IT, integrată cu sistemele clienților săi, prin care oferă acces în timp real la un portofoliu de servicii, precum livrări la adrese personale sau de business, la dulapuri inteligente, precum și la toate opțiunile de gestionare a returnărilor și încasărilor necesare magazinelor online.

euShipments.com a înregistrat o creștere organică constantă a cifrei de afaceri și a atins venituri de 4 milioane euro în 2021. Compania și-a extins rețeaua prin deschiderea unui depozit în Budapesta, Ungaria.

Compania este un integrator de servicii de curierat axată pe sectorul de comerț electronic și furnizează soluții clienților săi care optimizează procesul de trimitere, depozitare, urmărire și livrare a coletelor vândute de magazinele de comerț electronic pe 27 de piețe din Europa, printr-o rețea proprie de operatori de curierat locali și locații de depozitare în locuri strategice din Europa. Principalul hub al companiei este situat strategic în Ruse, la granița bulgaro-română, de unde distribuie colete prin intermediul unei platforme IT.

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de 5-10 milioane euro în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii din regiune. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul European de Investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bulgarii de la euShipments, prezenți și în România, au obținut o finanțare de 7,5 milione de euro