Lectură de un minut

07 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Brico Depot România rupe legăturile cu furnizorii din Rusia și Belarus și retrage de la vânzare mai multe produse, după invazia Ucrainei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul Brico Depot România, care are 35 de magazine, pe plan local, oprește colaborarea cu furnizorii din Rusia și Belarus, anulează comenzile aflate în curs și retrage de la  vânzare produsele provenite din cele două țări.

„În contextul războiului din Ucraina, am decis încheierea colaborării cu furnizorii din Rusia și Belarus, anularea comenzilor aflate în curs, precum și retragerea de la vânzare, începând de astăzi, 4 martie, a produselor provenite din cele două țări”, a anunțat compania.

Aceasta este cea mai dură inițiativă a unui retailer român, după ce Rusia a invadat Ucraina joi, 24 februarie, și a pornit un război la granița României. Companii internaționale, precum H&M sau Ikea au decis să își oprească operațiunile în Rusia, iar mai mulți retaileri alimentari europeni au horărât să scoată de la raft produsele rusești.

Brico Dépôt și angajații companiei desfășoară în prezent o serie de acțiuni pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni, cu susținere din partea voluntarilor și în parteneriat cu asociații non-guvernamentale de la nivel local.

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2.600 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brico Depot România rupe legăturile cu furnizorii din Rusia și Belarus și retrage de la vânzare mai multe produse, după invazia Ucrainei