Lectură de 3 minute

17 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Brick deschide primul magazin din vestul țării, la Satu Mare, anul viitor și un magazin în Oradea în 2023

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lanțul de magazine de bricolaj, home improvement și proiecte DYI, Brick România va deschide primul magazin din zona de vest a țării, la Satu Mare, la începutul anului viitor. Noul magazin Brick din Satu Mare va fi inaugurat pe 15 martie 2022 cu o investiție ce va ajunge la patru milioane de euro. Retailerul va lansa și noul site cu promoții, informații despre produse, prezentări, sfaturi și vânzări online, dezvoltat în parteneriat cu Orange Business Services. În plus, compania are în lucru și un magazin în Oradea care se va deschide în martie 2023.

Noul magazin din Satu Mare va avea 3.000 mp la interior, 95 de locuri de parcare, dar și spații de depozitare exterioară.

„Ne concentrăm eforturile pe extinderea magazinelor Brick în orașe importante din țară, dar și în zonele localităților mai mici prin centre regionale, precum și pe componenta digitală a business-ului nostru, prin care vom putea acoperi eficient livrările de produse. Aceste două direcții de business ne permit să creștem și să fim accesibili pentru o paletă și mai mare de public, cu obiectivul de a păstra prețuri corecte pentru clienții noștri”, spune Oana Nechita, director executiv Brick România.

Brick vrea să deschidă câte trei magazine în fiecare an

Brick România are planuri de extindere a propriului lanț de magazine și își propune să deschidă câte trei magazine noi pe an. După deschiderea magazinului Satu Mare din martie 2022, Brick România plănuiește inaugurarea magazinul de la Oradea, în martie 2023, cu o suprafață de 10.000 mp în interior și peste 200 de locuri de parcare. Compania este în prezent activă pe piață cu magazine în Constanța, Mangalia, Giurgiu și punctul regional Ovidiu și se află în negocieri pentru extindere în orașe din toată țara, dar și în București.

„Ne dorim să creștem organic și să avem o medie de trei deschideri noi pe an în perioada următoare. Primul inaugurat va fi magazinul din Satu Mare, în martie anul viitor, apoi lucrăm deja pentru magazinul din Oradea, pentru care suntem în faza de autorizare a lucrărilor și de modernizare a spaţiului. De asemenea, vizăm și alte orașe precum Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Cluj sau Iaşi”, adaugă Viorel Dima, Director de Dezvoltare Brick România.

Brick are un nou director zonal

Totodată, compania anunță cooptarea în echipă a lui Radu Stamate în calitate de director zonal, responsabil de zona de centru a țării. Acesta are o experiență de 21 de ani în industria retail, lucrând pentru companii precum Coca-Cola, Selgros sau Kaufland.

„Sunt bucuros să mă alătur echipei Brick România și să contribui la planurile de extindere ale unui brand 100% românesc. Piața de retail este una dinamică și cu foarte multe oportunități, pe care îmi doresc să le valorific alături de echipa Brick”, menționează Radu Stamate.

Brick România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 116 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de cea din anul anterior, și un profit net în creștere, de 4,8 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează o creştere de 25-30%.

Citeste si:
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 
Leroy Merlin a închiriat două spații comerciale ale Cora. Când și unde vor fi deschise noile magazine de bricolaj 

Brick România este un lanț de magazine de bricolaj, home improvement și proiecte DYI din țară, cu o tradiție de aproape 20 de ani pe piață dobrogeană. Înființat în anul 2002, magazinul Brick este un furnizor de produse universale folosite pentru construirea, întreținerea, amenajarea sau decorarea locuinței.

După magazinul Brick Constanța deschis în 2002, în ultimii trei ani alte trei noi magazine au fost inaugurate. Astfel, compania constănțeană Brick este prezentă din anul 2017 și pe piața din sudul litoralului prin magazinul Brick Mangalia, în anul 2019 compania a inaugurat magazinul Brick Giurgiu, iar în vara lui 2021 a fost deschis centrul regional Ovidiu. În prezent, echipa Brick România numără aproximativ 300 de angajați, număr care va crește odată cu deschiderea noilor magazine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brick deschide primul magazin din vestul țării, la Satu Mare, anul viitor și un magazin în Oradea în 2023