Lectură de 3 minute

22 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Brandurile scandinave, printre preferatele românilor. Care au fost cele mai vândute produse

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pentru retailerul online multibrand Answear, sezonul estival 2023 a adus schimbări în preferințele consumatorilor de fashion online și tot în această perioadă anumite categorii și branduri au evoluat surprinzător în privința cererii. 

Sursa foto: Answear

Clienții Answear sunt din ce în ce mai interesați de brandurile scandinave, acestea înregistrând o creștere de 200% față de 2022. De asemenea, brandul propriu Answear.LAB, a marcat o creștere neașteptată de 10% din totalul vânzărilor din această vară.

Brandul propriu Answear.LAB a reprezentat un procent de 10% din totalul vânzărilor estivale, ceea ce a fost peste așteptări.

„Categoria de produse home & deco a cunoscut o creștere cu 100% față de anul trecut, la fel și categoriile de accesorii pentru înot, sandale cu toc și rochii. Brandurile care cunosc cea mai mare creștere sunt Birkenstock, Crocs, Ralph Lauren, Michael Kors, Ipanema, Hugo Boss, Pinko și Elisabetta Franchi”, spune Raluca Radu, country manager Answear România.

Categoriile de produse cu cele mai mari vânzări

Categoriile de top, care au înregistrat cele mai mari vânzări pe timpul verii la Answear, au fost: costume de baie, bluze, tricouri, rochii, sandale, sneakers, espadrile, dar și pălării de plajă, îmbrăcăminte de plajă, gențile crossbody și accesoriile de înot.

Tot în această perioadă, brandurile de top în vânzări au fost Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger, Answear.LAB, Medicine, Guess, Birkenstock, Calvin Klein, Hugo Boss, Converse, Crocs, Ralph Lauren, Pinko și Michael Kors.

Produsul vedetă al sezonului, la secțiunea de femei de pe Answear, a fost o pereche de pantofi sport Karl Lagerfeld Kapri Kushion, iar pentru bărbați o pereche de sneakers Hugo Leon.

„Peste 85% dintre comenzi au fost făcute de pe device-uri mobile, iar o mare parte dintre ele au venit direct din aplicația mobilă. În medie o comandă a conținut 1,3 produse, iar comanda medie s-a situat la 360 lei. Am observat că în procesul de achiziție tendințele sunt mai importante decât prețurile sau discounturile. Astfel, magenta și rozul au fost cele mai solicitate culori
ale sezonului la Answear și au fost urmate de alb, maro, lila și mov
. Am mai sesizat o creștere a vânzărilor pe materialele din fibre naturale cum ar fi mătase, in, vâscoză și bumbac, în această ordine”, susține Raluca Radu, country manager Answear România.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Answear.com este un magazin online lifespiring cu produse selectate și colecții limitate de la peste 500 de branduri globale. Printre cele peste 200.000 de produse, se regăsesc cele mai recunoscute mărci premium (Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Hugo Boss, Michael Kors, Valentino, Lacoste, Polo Ralph Lauren, Max Mara, DKNY, Carl Lagerfeld, Versace, Patrizia Pepe, Liu Jo, Pinko), branduri sport și outdoor cunoscute (adidas, Nike, New Balance, Hoka One One, The North Face, Columbia, Salewa), mărci de denim iconice (G-star, Diesel, Guess Jeans, Pepe Jeans, Levi's, Lee, Wrangler) și pot fi decoperite noi banduri boutique și de designer care au câștigat o mare popularitate în ultima perioadă, cum ar fi Samsoe-Samsoe, Colourwear, The Kooples, Filling Pieces, Tiger of Sweden, Custommade, Muuv și Hoff. Answear a fost fondată în 2011 și, datorită expansiunii dinamice, operează în prezent pe 11 piețe europene și deservește peste 1,6 milioane de clienți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandurile scandinave, printre preferatele românilor. Care au fost cele mai vândute produse