Lectură de 4 minute

08 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Branduri ucrainene care au intrat în Europa în urma invaziei Rusiei

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerii ucraineni continuă să intre activ pe piețele din Polonia și din alte state europene. Numai în primăvara anului 2023, Polonia a primit sucursale locale ale Dnipro-M, brabrabra, Gorgany, Bilyi Nalyv, Katsurina etc. 

 

 

Sursa foto: Facebook

Magazinul Dnipro-M din Wroclaw

Pe 12 aprilie, în Polonia a fost deschis primul magazin al lanțului ucrainean de scule electrice Dnipro-M. Aceasta este prima filială internațională a companiei. Localul funcționează acum pe strada Kazimierz Pułaski nr. 34 din Wroclaw. În clădirea cu două etaje, clienților li se oferă o gamă de scule electrice, o zonă de testare și o zonă de lounge, potrivit rau.ua.

Reprezentanții Dnipro-M afirmă că, până la sfârșitul anului 2023, vor fi deschise 120 de magazine în diferite țări din Uniunea Europeană, plus un magazin online. Este deja anunțată deschiderea unor locații din rețea în Praga (Cehia), Vilnius (Lituania), Brno (Cehia) și în capitala Poloniei. În Ucraina, această rețea monobrand de scule electrice și mașini de grădinărit are peste 470 de locații în 220 de orașe.

brabrabra în Polonia

Marca ucraineană de lenjerie confortabilă intitulată brabrabra a intrat pe piața poloneză. În prezent, articolele de lenjerie intimă și de modă pentru casă ale acestui brand pot fi achiziționate online, cu livrare în Polonia și în alte state europene. Deschiderea primului magazin offline în Varșovia va avea loc în curând.

Serviciile cu care clientele brabrabra s-au obișnuit în Ucraina sunt acum disponibile și în Polonia, inclusiv ajustarea online a sutienului, indicele de talie confortabilă, serviciul de îngrijire (consultanță la un mesager la alegerea clientei), outlet și oferte speciale. Livrarea este gratuită în cazul în care prețul de achiziție depășește 100 de zloți.

Multi Cook by Halia Baluvana în Polonia și în alte 20 de țări din UE

Halia Baluvana este un lanț de semipreparate alimentare cu sediul la Lutsk, cu peste 700 de spații comerciale în toată Ucraina. Potrivit AIN, doar 13 dintre acestea sunt deținute de marcă, iar celelalte au fost deschise în baza unor contracte de franciză în ultimii trei ani.

În ceea ce privește piața europeană, Volodymyr Matviichuk, co-fondator al rețelei, a lansat o franciză Multi Cook. Primul local internațional a fost deschis la 27 ianuarie 2023, în Cracovia poloneză, pe strada Lubostron nr. 15. În patru luni, au fost deschise magazine cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați în Slovacia, Republica Cehă, Moldova, Lituania, Germania, Marea Britanie, Spania, Franța și altele.

Semifabricatele congelate, cum ar fi varenyky și holubtsi, precum și sosurile, produsele de cofetărie, înghețata și alte preparate sunt gătite direct în magazine. Întrucât franciza este destul de accesibilă (4.000 de euro), se așteaptă ca Multi Cook să deschidă până la 300 de localuri în Europa până la sfârșitul anului 2023.

Citeste si:
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate

Gorgany în București

În luna aprilie, rețeaua ucraineană de echipamente sportive Gorgany, specializată în echipamente pentru drumeții montane, și-a anunțat intrarea pe piața din România. Pe site, retailerul a precizat că se pregătește să deschidă primul magazin online și offline în București, însoțit de oferte de muncă. Spațiul comercial al brandului este situat pe Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 35.

Lanțul Gorgany a fost fondat în Lviv în 2005, având în prezent un total de 12 magazine - câte două în Kiev și Lviv, și câte unul în Ivano-Frankivsk, Ternopil, Cernăuți, Rivne, Zhytomyr, Vinnytsia, Odesa și Bukovel. Compania este un agent exclusiv al unor mărci de renume mondial, precum Osprey, Salewa și Dynafit. De asemenea, deține marca ucraineană Turbat.

Bob Snail în Varșovia

În capitala Poloniei a fost deschis primul magazin de marcă al cofetăriei ecologice ucrainene, numit Bob Snail. Compania a anunțat vestea pe pagina sa de Facebook.


Showroom-ul Katsurina din Varșovia

Co-fondatoarea brandului Katsurina, Daria Katsurina, a deschis un showroom studio de brand feminin în centrul Varșoviei. Spațiul comercial este situat pe strada Ordynacka nr. 11. În prezent, în afară de brandul fanion, Dasha Katsurina Studio & Showroom oferă articolele de modă de la Gunia Project, Triptych și Meraki Objects.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Branduri ucrainene care au intrat în Europa în urma invaziei Rusiei