Lectură de un minut

12 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Brandul italian de lux Gucci a închis singurul magazin din România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Brandul italian de lux Gucci a închis singurul magazin din România, deschis în urmă cu mai bine de 11 ani în București, în ciuda rezultatelor financiare în creștere raportate pentru anul 2020.

Contractul de închiriere între hotelul Hilton și Alliance Service Impex, compania prin care familia Calagiu operează în franciză brandul italian, s-a încheiat și nu a fost reînnoit, au transmis reprezentanții hotelului.

Gucci a intrat pe piața din România în luna martie din 2009, alegând magazinul multibrand Mengotti și nu o locație proprie. În toamna anului 2010, Gucci a deschis primul magazin monobrand din București, pe Calea Victoriei, principala arteră comercială pentru brandurile de lux, la parterul hotelului Athenee Palace Hilton. Unitatea a fost deschisă în regim de franciză de către un retailer local.

În ultimii ani, magazin a fost operat de Ioana, Andrei și Daniel Calagiu, prin compania Alliance Service Impex. Familia Calagiu deține, în prezent, mai multe businessuri.

Boutique-ul de la parterul hotelului Hilton avea, la finalul anului 2020, zece angajați, o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei, în creștere cu circa 11% față de anul anterior și un profit de 4,3 milioane de lei, în creștere cu aproape 11% față de 2019, potrivit datelor publicate de Confidas.

Sursa foto: Facebook Athenee Palace Hilton

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brandul italian de lux Gucci a închis singurul magazin din România