Lectură de 2 minute

01 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de cămăși Braiconf din Brăila vrea să angajeze peste 150 de persoane în producție

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Braiconf anunță că în perioadă următoare intenționează să angajeze peste 150 de persoane în producție, pentru mărirea capacității fabricii de la Brăila. Pentru noile posturi disponibile, compania caută personal calificat pentru mașinile de cusut, dar și pentru alte funcții implicate în procesul de producție.

În prezent, fabrica Braiconf de la Brăila asigură o producție zilnică de 4.000 de produse vestimentare distincte.

„Anul trecut industria confecțiilor a suferit foarte mult, iar pandemia a accentuat problemele cu care sectorul se confrunta de câțiva ani. Multe fabrici din țară și-au restrâns activitatea sau au închis definitiv. Și pentru Braiconf 2020 a fost un an plin de provocări, în care compania a raportat o scădere a producției sub 50% față de 2019”, spune Dan Săvescu, First Executive Officer Braiconf.

Acționarii majoritari Braiconf au achiziționat în iunie, prin intermediul a două companii pe care le dețin, două terenuri cu suprafața totală de peste 63.000 mp pe care se află fostele platforme Comat și Remat din municipiul Brăila. Valoarea totală a celor două tranzacții se ridică la peste 2,5 milioane de lei, iar intenția acționarilor majoritari este ca pe aceste terenuri să construiască noua fabrică Braiconf.

Tot în luna iunie, Braiconf Brăila a primit o finanțare de 400.000 euro de la Raiffeisen Bank, garantată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari. Fondurile vor fi folosite pentru a acoperi plățile companiei către furnizori, salarii, taxe către bugetul de stat și de asigurari sociale.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 4,3 milioane lei, de 2,3 ori mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, de 9,9 milioane lei.

Înființată în 1950, Braiconf avea 280 de angajați, ajungând la 3.600 în anul 1977. Privatizată în 1990, compania a continuat să se dezvolte, introducând linii noi de produs, cum ar fi cămășile de damă. Produsele fabricii românești au ajuns și la clienți din Italia, Franța, Suedia, Rusia, Norvegia. În 2016 este lansat serviciul de croitorie made to measure.

Compania Braiconf SA este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul BRCR.

Citeste si:
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de cămăși Braiconf din Brăila vrea să angajeze peste 150 de persoane în producție