Lectură de 2 minute

11 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Braiconf închide magazinele din mall-uri și schimbă strategia de retail: Nu ni s-a părut potrivită solicitarea unor centre de a plăti chirie în lockdown

Andra Imbrea

Producătorul și retailerul de fashion Braiconf anunță că a luat decizia de a-și reconfigura strategia cu privire la segmentul său de retail, având în vedere contextul pandemiei. Acest lucru presupune și închiderea magazinelor deținute de producătorul de cămăși în mall-uri astfel încât Braiconf mai rămâne cu 12 magazine deschise în România. 

Prin noua strategie pe care Braiconf o va implementa, o parte semnificativa dintre magazinele brandului, care nu sunt conforme cu standardele impuse de produsele Braiconf, va fi închisă, urmând ca noul concept de magazin să fie creat, în special pentru linia de cămăși premium.

Totodată, cel mai mare producător de cămăși din România informează că închiderea magazinelor Braiconf din mall-uri, așa cum este cazul celui din Cotroceni Park (AFI Cotroceni), face parte din noua linie de business retail.

Pe fondul schimbărilor aduse de pandemie, decizia de a nu prelungi contractele cu mall-urile este una de îmbunătățire a strategiei de retail: „În contextul actual, nu ni s-a părut potrivită solicitarea unor centre comerciale, precum Cotroceni Park (AFI Cotroceni), de a continua să plătim chirie pe perioada în care magazinele nu au putut fi folosite, în lockdown, dar și pe perioada următoare, astfel că am decis să nu prelungim astfel de contracte”, spune Silviu Dumitrache, președintele Braiconf.

„Ne dorim să implementăm un concept potrivit de magazin, care să reflecte fidel valorile și calitatea produselor pe care le oferim pe piață. În special cămășile bărbătești pe care le producem și care întrunesc standarde de calitate superioară au nevoie de spații concept care să fie actuale și conforme cu produsele oferite. Acest lucru presupune o reconfigurare a rețelei de magazine din țară si redeschiderea rețelei de magazine din străinătate, iar închiderea celor din mall-uri în această perioadă reprezintă o creștere a mărcii Braiconf, dar și o etapă nouă în relansarea segmentului nostru de retail”, a mai declarat Silviu Dumitrache.

Citeste si:
Kaufland România: Din fiecare 1 leu cheltuit la casă, 67 de bani merg la furnizori români

Braiconf mai deține în prezent în portofoliul său de retail 12 magazine in Romania, dar oferă și opțiunea achizițiilor online pe site-ul propriu, https://www.braiconf.ro/. Reprezentanții companiei au specificat că noua strategie de retail presupune închiderea majorității magazinelor, evaluând portofoliul propriu de retail și renunțand la spațiile care nu se încadrează în filosofia mărcii.

Cu o producție anuală de peste 800.000 cămăși pentru mărci precum Braiconf, Eton, Porsche, Cartier, Lacoste, Harmont&Blane, Hermes, Kenzo, LVMH și alții, produse în fabrica Braiconf, cu execuţie impecabilă şi ţesături de cea mai buna calitate, compania românească a câștigat și recunoaşterea internaţională a produselor sale. Sinonim cu cămașa de elită, de numele Braiconf se leagă soluţiile vestimentare complete pentru domni, printre care și serviciile Made-to-measure si Bespoke, destinate celor ce nu doresc să se încadreze în tipare.  

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Braiconf închide magazinele din mall-uri și schimbă strategia de retail: Nu ni s-a părut potrivită solicitarea unor centre de a plăti chirie în lockdown