Lectură de 2 minute

18 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Bonapp bate palma cu Penny și se extinde în toate județele țării, până la final de an

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Bonapp este startup-ul românesc ce combate risipa alimentară și pune în legătură consumatorii cu retailerii care vând alimente aproape de data expirării, prin intermediul aplicației. Astăzi, startup-ul anunță îmbunătățiri tehnice și extinderea în toate județele din România prin adăugarea a peste 150 de orașe noi în care există magazine PENNY.

Sursa foto: Bonapp

Aplicația Bonapp este disponibilă pe iOS și Android, iar utilizatorii din toate orașele din România în care PENNY are magazine vor putea acum să cumpere o gamă de produse alimentare care se apropie de data expirării, cu un discount de minim 50%.

După luni de muncă, am reușit să ne îmbunătățim tehnologia! Aplicația noastră este acum automatizată și integrată cu PENNY. Acest lucru înseamnă că orice produs care se apropie de data de expirare în magazinele PENNY, poate fi acum listat în aplicația Bonapp, cu un singur click. Această îmbunătățire tehnologică, care încorporează un protocol de transfer de fișiere la nivel de articol, reduce semnificativ timpul de intervenție pentru personalul din magazine.

Ramona Tulbure, Retail Director al Bonapp

Până acum, peste 250.000 de utilizatori din România au descărcat aplicația în București, Cluj-Napoca și Brașov, salvând astfel 300 de tone de alimente de la a fi aruncate.

La nivel global, se irosește 40% din totalul de alimente disponibile, potrivit WWF. Numai risipa alimentară reprezintă 10% din toate gazele cu efect de seră la nivel mondial. Pe lângă schimbările climatice tot mai prezente, risipa alimentară cauzează și pierderi semnificative în rândul marilor lanțuri de retaileri. Numai în România, 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an, potrivit Agenției Europene de Mediu.

În prezent, Bonapp a obținut finanțări de 1,4 milioane euro prin business angels și finanțări de tip venture capital. În prezent, fondatorii companiei colaborează cu o serie de investitori internaționali pentru o nouă rundă de finanțare.

Bonapp este un startup românesc cu misiunea de a combate risipa alimentară. Aplicația companiei, disponibilă pe iOS și Android, conectează utilizatorii cu comercianții locali, inclusiv supermarketuri, hipermarketuri, restaurante, magazine, benzinării, brutării, cafenele și hoteluri. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot achiziționa produse care se apropie de data de expirare, cu reduceri de la 50% până la 80%. Compania a fost lansată la București în noiembrie 2021, de către antreprenorii francezi Diego Roy de Lachaise, Luka Zivkovic, și Grégoire Vigroux.

Citeste si:
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă

PENNY este conceptul grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 379 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 7.300 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bonapp bate palma cu Penny și se extinde în toate județele țării, până la final de an