Lectură de 3 minute

15 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Boiler Milk&Coffee: 18 metri pătrați pentru cafea, un business deschis în pandemie și un cartier pus în mișcare

Andra Imbrea

Boiler Coffee Shop, un business mic din domeniul specialty coffee, a deschis, pe 5 iunie, o nouă locație în zona Piața Muncii. Boiler Milk & Coffee, un coffee shop de 18 metri pătrați, se vrea a fi un laborator de preparat și servit cafea de specialitate, la cele mai înalte standarde ca calitate, dar și un mod de experimentare senzorială adresat comunității unui cartier bucureștean. Conceptul a fost dezvoltat și implementat în mare parte pe durata pandemiei, într-un climat nesigur și plin de riscuri, iar investiția s-a ridicat la suma de 35.000 de euro.

„Ideea extinderii ne-a venit după deschiderea primei cafenele, în Piața Romană, acum aproape 4 ani, bazată pe relația directă și specială între barista și iubitorul de cafea. Am observat că românii încep să înteleagă și să aprecieze specificul unei cafele de specialitate și, ca urmare, aleg coffee shop-uri unde pot găsi un barista cu experiență în domeniu, produse de calitate, dar și proceduri care urmăresc păstrarea calității și a gustului cafelei. Lansarea Boiler Milk & Coffee a fost pasul următorul, pariul că un astfel de loc poate crește și supraviețui și într-un cartier bucureștean, continuând să educăm oamenii în spiritul curiozității și descoperirii universului cafelei de specialitate”, a  declarat Paul Ungureanu, fondatorul Boiler Coffee Shop.

La 3 săptămâni de la deschidere, Boiler Milk & Coffee servește cafea to-go și cafea de preparat acasă oamenilor din zona Piața Muncii, respectând toate măsurile de siguranță în contextul actual. Valoarea medie a bonului de casă este de 25 lei.Comunitatea crește, locuitorii cartierului devin oaspeții coffee-shop-ului și, încet, pun în mișcare un business a cărui provocare este să rămână în picioare într-o perioadă dificilă și să replice același model în alte cartiere din capitală.

Pentru următorul an, Boiler Coffee Shop are planuri de extindere în offline, prin deschiderea a altor 3 specialty coffee shop-uri, cu suprafețe între 18 – 25 mp. De asemenea, își propune să dezvolte o aplicație care să permită clienților să comande online, cu opțiunile de delivery pentru cafea boabe și cafea preparată cold brew sau order & pick up.

Citeste si:
Auchan organizează o nouă ediție a Târgului de Vin, cu peste 300 de sortimente disponibile

Fondatorul Boiler Coffee Shop, Paul Ungureanu este barista de mai bine de 15 ani, campion național la latte art, fondatorul primei școli de cafea din București, trainer și consultant în deschiderea a numeroase coffee shop-uri pe plan local. În 2016 Paul a deschis Boiler Coffee Shop la Piața Romană, într-un spatiu de 25 de metri pătrați, la vremea respectivă convins că un astfel de loc dedicat 100% calității trebuie să fie cât mai aproape de centrul orașului.

Pe drum s-a alăturat Radu Solo, barista, consultant în domeniul specialty coffee și coffee explorer în mai toate orașele lumii – maxim pasionat de gust și de dezvoltarea celor mai challeging produse pe bază de cafea de specialitate. Echipa a fost completată de Răzvan Gabriel Popa, business angel și responsabil de strategie financiară, în momentul în care a devenit clar că următorul pas este extinderea business-ului spre cartiere. 

Conceptul Boiler Milk & Coffee este cât se poate de simplu: cafea de specialitate, prăjită în loturi mici în întreaga Europă, preparată la cel mai înalt standard de calitate de barista pasionat. Plus o relație directă cu cel care gustă, respectiv cumpără cafeaua, stârnirea curiozității și a atașamentului pentru gust și experiment. 

Noua locație Boiler Milk & Coffee are 18 metri pătrați, cu un design minimalist și un concept care pune în prin plan dualitatea, legătura dintre două elemente – alb și auriu, cald și rece, lapte și cafea, barista și oaspete. 

Citeste si:
Curandera, brand românesc de bijuterii dezvoltat în timpul pandemiei cu o investiție de 15.000 euro

De ce la Piața Muncii și nu în centru, pentru un produs de calitate superioară care are în spate un proces atât de elaborat de dezvoltare și preparare? În primul rând pentru că oamenii care beau cafea bună locuiesc peste tot, nu doar în centru. În al doilea rând pentru că aceste cartiere bucureștene au nevoie de ”combustibilul” lor ca să crească și ca să se dezvolte, la fel ca în multe alte orașe europene. 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Boiler Milk&Coffee: 18 metri pătrați pentru cafea, un business deschis în pandemie și un cartier pus în mișcare