Lectură de 4 minute

22 Feb 2024 - Știri și Noutăți

BNPL, din ce în ce mai căutat. Ce preferă românii să plătească în rate fără dobândă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Serviciile Buy Now Pay Later (Cumperi acum, PlăteÈ™ti mai târziu) au cunoscut, în ultimii ani, o creÈ™tere exponenÈ›ială la nivel  mondial, devenind dintr-o modalitate de plată de nișă o opÈ›iune alternativă de finanÈ›are tot mai frecvent solicitată de clienÈ›i È™i, ca urmare, mai prezentă în oferta retailerilor. Conform Research And Markets.com, dacă anul trecut piaÈ›a globală BNPL avea o valoare de 156,58 miliarde de dolari, în 2024 va ajunge la 232,23 miliarde de dolari, cu o rată de creÈ™tere anuală compusă (CAGR) de 48,3%. Estimările sunt mai mult decât optimiste È™i pentru anii următori. Potrivit aceluiaÈ™i raport, valoarea totală a pieÈ›ei BNPL va atinge, în 2028, valoarea de 1.014,82 miliarde de dolari, cu o rată de creÈ™tere anuală compusă de 44,6%. Plata alternativă BNPL devine tot mai populară È™i în România, iar trendul ascendent se va accentua anul acesta, în opinia lui Alexandru Balaci, CEO Mokka România.
 

Sursa foto: Pixabay.com

„Există o cerere de finanÈ›are uÈ™or accesibilă È™i flexibilă în creÈ™tere atât pentru nevoile zilnice ale vieÈ›ii, cât È™i pentru categorii de produse care ies din sfera necesității imediate. BNPL este perceput de clienÈ›ii magazinelor care pun la dispoziÈ›ie această soluÈ›ie financiară ca un tip de creditare uÈ™or de gestionat. Utilizatorii pot să stabilească ei înÈ™iÈ™i planul de rambursare, conform intereselor proprii, să îl modifice dacă intervin situaÈ›ii neprevăzute È™i să-È™i transfere sume cash în contul personal. Urmărim ca prin facilitățile pe care le punem la dispoziÈ›ie, utilizatorii Mokka BNPL să aibă un nivel de confort mai mare decât în cazul oricărui alt tip de creditare. BNPL va creÈ™te în 2024 datorită preferinÈ›ei clienÈ›ilor pentru opÈ›iuni de plată transparente È™i uÈ™or de gestionat”, spune Alexandru Balaci.

Mokka BNPL este prezentă deja în magazinele fizice sau online a peste 1.500 de retaileri din regiune, iar numărul acestora continuă să crească constant. Office Shoes, Mi-Home Xiaomi, Reserved È™i platforma ContentSpeed sunt doar câÈ›iva dintre retailerii de top care au încheiat parteneriate cu Mokka BNPL la finalul anului trecut.

Tendințe Buy Now Pay Later 2024

CEO-ul Mokka BNPL consideră că în 2024 acest tip de plată alternativă va avea o creÈ™tere puternică È™i susÈ›inută. „Dezvoltarea comerÈ›ului electronic reprezintă o schimbare fundamentală a obiÈ™nuinÈ›ei de shopping. Pe măsură ce tot mai mulÈ›i retaileri È™i clienÈ›i vor adopta sistemul de cumpărături online, va creÈ™te cererea de opÈ›iuni de plată flexibile È™i avantajoase, precum BNPL”, spune Alexandru Balaci.

De altfel, studiile interne ale Mokka evidenÈ›iază o rată tot mai mare de acceptare a acestei plăți alternative. La finalul anului trecut, rata clienÈ›ilor care făcuseră cumpărături repetate cu Mokka ajunsese la 60%. Contrar aÈ™teptărilor, plata alternativă nu este folosită în primul rând pentru cumpărături mari (electronice, mobilă etc.), ci È™i pentru achiziÈ›ia de haine, încălțăminte, produse sportive, pentru întreÈ›inerea frumuseÈ›ii etc. De altfel, produsele din categoria Modă conduc topul domeniilor în care BNPL este cel mai utilizat, atât în România, cât È™i pe plan global.

InovaÈ›ia continuă, care este o trăsătură distinctivă a BNPL, va atrage tot mai mulÈ›i consumatori în 2024.

„Mokka BNPL are capacitatea de a-È™i surprinde clienÈ›ii prin optimizarea constantă a ofertei È™i colaborarea cu noi comercianÈ›i. Urmărim dezvoltarea unei game variate de funcÈ›ii în aplicaÈ›ie È™i astfel experienÈ›a de cumpărare se îmbunătățeÈ™te continuu. Cardul virtual pentru cumpărături în aplicaÈ›ie care poate fi încărcat în portofelele GooglePay È™i ApplePay a suscitat interesul utilizatorilor È™i ne dorim ca anul acesta să-i surprindem cu noi facilități. EvoluÈ›ia tehnologiei rafinează procesul de shopping într-un mod pe care nu ni l-am fi imaginat acum un deceniu”, mai spune CEO-ul Mokka România.

Mokka este un serviciu de top Buy Now Pay Later (BNPL), care operează în Polonia, România È™i Bulgaria, oferind soluÈ›ii de finanÈ›are BNPL online È™i offline pentru comercianÈ›i È™i consumatori. Mokka a dezvoltat soluÈ›ii de plată BNPL inovatoare È™i flexibile, oferind clienÈ›ilor opÈ›iunea de a cumpăra acum în magazinele online È™i offline È™i de a plăti alegând cele mai convenabile planuri de plată, care variază de la 30 de zile la 24 de luni. Mokka a încheiat parteneriate cu peste 1,500 de retaileri de top din regiune, din cele mai populare categorii, precum modă, încălțăminte, articole pentru copii, electronice, bijuterii, mobilier, călătorii È™i altele. ComercianÈ›ii care activează această metodă de plată înregistrează rate de conversie mai mari, o creÈ™tere a valorii medii a coÈ™ului de cumpărături È™i o apreciere a vânzărilor incrementale, consolidând în acelaÈ™i timp loialitatea consumatorilor. Mokka cooperează în Europa Centrala È™i de Est cu Lensa, Reserved, Boutique Mall Optiblu, F64, Somproduct, Aosom, CCC, Humanic, Office Shoes, Diverse, Savicki, W. Kruk È™i mulÈ›i alÈ›ii.

Citeste si:
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  BNPL, din ce în ce mai căutat. Ce preferă românii să plătească în rate fără dobândă