Lectură de 2 minute

30 Mai 2023 - Știri și Noutăți

BisBags investește 1,2 milioane de euro pentru a diversifica producția de sacoșe din hârtie 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul de ambalaje de hârtie BisBags și-a bugetat investiții în valoare totală de 1,2 milioane euro în utilaje noi și retehnologizare cu scopul de a se adresa unor noi domenii de activitate, cum ar fi retailul offline de îmbrăcăminte și încălțăminte și domeniul magazinelor de bricolaj. 

Sursa foto: bisbags

Compania va investi astfel 1,2 milioane euro în utilaje noi pentru producția de sacoșe din hârtie potrivite pentru îmbrăcăminte voluminoasă și încălțăminte, o gamă de ambalaje care necesită un burduf al sacoșei mai generos pentru diverse forme de cutii.

În prezent, oferta pe acest segment de piață este foarte limitată și compania BisBags va avea soluții noi pentru producătorii de îmbrăcăminte și încălțăminte care au și magazine fizice.

Totodată, BisBags targetează în acest an și magazinele de tip “do it yourself”, unde acum sunt predominante pungile realizate din amidon de porumb. Prin intermediul personalizării sacoșelor din hârtie de diverse dimensiuni va fi mai ușor de transmis un mesaj către consumatorul final.

Noile investiții bugetate pentru anul 2023 sunt complementare investițiilor la nivelul producției din anul 2022, în valoare de 1,5 milioane de euro, în trei utilaje noi de confecționat sacoșe cu mâner plat și mâner sfoară. Compania a investit în ultimii ani cu scopul organizării producției cât mai eficient, ca să ofere termene de producție sub media pieței.

De asemenea, pentru a eficientiza și fluidiza aspectele logistice care țin de livrarea ambalajelor de la fabrica din Petriș, Bistrița-Năsăud, în zona București/Ilfov, compania antreprenorială BisBags a încheiat un parteneriat strategic cu o firmă de logistică care dispune de 6000 metri pătrați din județul Ilfov. Datorită noii investiții în logistică, compania BisBags a eficientizat stocarea produselor și în prezent se află în plin proces de optimizare a costurilor de transport pentru distribuitorii colaboratori.

Compania BisBags, care deține o fabrică de 5.000 de metri pătrați în județul Bistrița-Năsăud, estimează că va realiza la export circa 40% din cifra de afaceri din 2023. Bisbags înregistrat în 2022 o creștere organică de 35% comparativ cu anul anterior. Cifra de afaceri s-a ridicat în 2022 la 6,5 milioane de euro, în creștere cu 30% față de anul 2021, când compania a raportat venituri de 5 milioane de euro. Producătorul de ambalaje de hârtie BisBags are fabrica în localitatea Petriș, lângă Bistrița, iar operațiunile de vânzări și de marketing sunt coordonate din București.

Producția de ambalaje din hârtie a companiei BisBags este realizată la fabrica de 5000 metri pătrați din Petriș, Bistrița-Năsăud. Fabrica BisBags este certificată ISO 9001 (management al calității) și Forest Stewardship Council, ceea ce înseamnă că materia primă (hârtia) provine din surse sustenabile și verificate.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  BisBags investește 1,2 milioane de euro pentru a diversifica producția de sacoșe din hârtie