Lectură de 2 minute

10 Jun 2020 - Știri și Noutăți

BioEF lansează pe piața lactatelor din România iaurturi cu melatonină și colostru bovin

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

BioEF, companie românească de pe piața farmaceutică, lansează pe piața lactatelor din România două produse noi, iaurturile din gama Vitalact cu melatonină și colostru bovin, potrivit unui comunicat de presă.

„În ultimii 26 de ani, am fost preocupați permanent de obținerea unor produse eficiente pentru sănătate, fie că e vorba de medicamente sau suplimente alimentare. Împreună cu echipa Bioef, am reușit să dezvoltăm produsele din gama alimentelor funcționale Vitalact, o combinație fericită între laptele produs în condiții ecologice și unele molecule cu beneficii evidente pentru sănătatea umană”, afirmă dr. farm. Mihai Miron, Președintele BioEF, parte din grupul ROPHARMA.

Colostrul bovin, provenit din laptele secretat în primele zile după fătare, este obținut prin liofilizare, un proces realizat la temeperaturi de -40C. Această tehnologie permite transformarea unui produs în pulbere, cu păstrarea intactă a tuturor componentelor active: lactoferina, proteine, aminoacizi esenţiali, imunoglobuline, vitamine, factori de creștere - molecule cu rol imunostimulant și de creștere a rezistenței organismului la infecții, explică producătorul.

„Același colostru este utilizat de mulți ani și în formulele de lapte praf Vitalact pentru sugari și copiii mici, fiind obiectul unei teze de doctorat susținută la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca de către unul dintre membrii echipei laboratoarelor Bioef”, se arată în comunicatul de presă.

Melatonina sau „hormonul somnului” este secretat natural în primele ore ale nopții atât la om, cât și la animale. S-a observat că laptele muls noaptea conține cantități mari de melatonină, ajută la liniștire și induce somnul. Indiferent daca suntem stresați, agitați sau prea obosiți, melatonina contribuie la atenuarea tulburărilor de somn (inclusiv a celor create de diferențele de fus orar), scade timpul necesar adormirii și ajută la obținerea unui somn profund, odihnitor, susține compania.

„Iaurtul cu melatonină produs de BioEF conține melatonină obținută natural din laptele de vacă ce a fost recoltat în timpul nopții, în afara oricărei surse de lumină albă”, se arată în comunicatul de presă.

Cele două super iaurturi cu melatonină și colostru sunt disponibile în rețeaua de magazine Mega Image.

Compania Bioef, parte din Grupul ROPHARMA, a fost înființată în anul 1994 și este specializată în producția de lapte praf pentru sugari și copii mici, produse avizate de către Ministerul Sănătății, fabricate la Doștat, în județul Alba. Fabrica își desfășoară activitatea prin flux integrat, controlat de către medici, farmaciști, biologi, chimiști, respectiv medici veterinari și beneficiază de materia primă din propriile ferme.

Citeste si:
Lăptăria cu Caimac raportează creștere a vânzărilor, dar scăderi la nivel de profit. Ce planuri are producătorul 
Lăptăria cu Caimac raportează creștere a vânzărilor, dar scăderi la nivel de profit. Ce planuri are producătorul 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  BioEF lansează pe piața lactatelor din România iaurturi cu melatonină și colostru bovin