Lectură de 2 minute

14 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Bergenbier folosește în totalitate energie verde în fabrica din Ploiești și în sediul central din București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, lansează Raportul de Sustenabilitate, ce urmărește acțiunile din anul 2022. Este al patrulea raport consecutiv al companiei și evidențiază direcția de responsabilitate a producătorului de bere, ce se axează pe trei piloni importanți: oamenii, mediul și consumul responsabil de alcool – evidențiați în cadrul platformei lansate anul trecut, prieteniresponsabili.ro.
 

Sursa foto: Pixabay

În 2022, Bergenbier S.A. a devenit primul producător de băuturi din țară care a introdus dopul atașat sticlei de PET pentru toate brand-urile din portofoliul companiei care utilizează acest tip de ambalaj. Prin această acțiune, Bergenbier S.A. s-a aliniat Directivei Europeane privind Plasticul de Unică Folosință. În plus, compania a redus greutatea sticlei de PET, iar estimările arată că datorită acestei ajustări, cantitatea de plastic introdusă anual pentru acest tip de împachetare va fi în medie cu 100 de tone mai mică.

Procentul de valorificare a deșeurilor este de aproape 100%, producătorul de bere axându-se pe valorificare energetică sau prin reciclare.

Mai mult, consumul de apă a scăzut cu 8,6% față de anul precedent, consumul de energie electrică cu 6,8%, iar emisiile de CO2 au fost cu 4% mai mici, versus anul anterior.

De asemenea, Bergenbier S.A. achiziționează în totalitate energie verde atât în fabrica din Ploiești, cât și în sediul central din București.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitatea pragheză Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are din 2023 în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bergenbier folosește în totalitate energie verde în fabrica din Ploiești și în sediul central din București