Lectură de un minut

15 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Berea va continua să se scumpească în 2024. Un mare producător a anunțat deja majorări de prețuri

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Potrivit lui Jacob Aarup-Andersen, noul CEO al Carlsberg, sunt necesare noi creșteri de prețuri pentru a face față creșterii costurilor de producție. Totuși, aceste creșteri vor fi mai puțin accentuate decât în ultimii ani.

Sursa foto: Pixabay

Pe măsură ce costurile de producție continuă să crească, vor fi necesare mai multe majorări de prețuri, a declarat Aarup-Andersen, care se află la conducerea producătorului danez de bere de la 1 septembrie. El a adăugat, însă, că ritmul acestor creșteri de prețuri va fi mai lent decât în ultimii doi ani, notează retaildetail.eu.

Cu toate acestea, declarația este controversată: acum, când multe prețuri la materiile prime sunt din nou în scădere, iar prețurile la energie s-au stabilizat, retailerii și grupurile de consumatori cer ca prețurile de vânzare din supermarketuri să scadă din nou.

Cu toate acestea, producătorii de mărci mari sunt reticenți în a răspunde. Acest lucru duce în prezent la discuții aprinse despre prețuri în sector, unde discuțiile anuale sunt în curs de desfășurare. La Colruyt, produsele de la AB InBev, Unilever și Mars au dispărut recent de pe rafturi ca parte a negocierilor.

În afară de berea cu același nume, Carlsberg mai produce, printre altele, Kronenbourg 1664, Tuborg și Grimbergen. Grupul de producători de bere și-a pierdut recent operațiunile din Rusia, care au fost naționalizate de guvernul Putin. Noul director general vrea să crească investițiile, să parieze pe piețele în creștere, precum China, Vietnam și India, și să extindă oferta de bere fără alcool.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Berea va continua să se scumpească în 2024. Un mare producător a anunțat deja majorări de prețuri