Lectură de 4 minute

09 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Beko lansează o linie de electrocasnice care elimină 99% dintre viruși și bacterii, inclusiv coronavirus

Angela Alexandru

Beko lansează HygieneShield, o gamă inovatoare de produse de uz casnic, șapte electrocasnice dotate cu tehnologii care au capacitatea de a elimina acasă peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus).

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Noua gamă cuprinde șapte electrocasnice dotate cu programe și funcții de dezinfectare a alimentelor ambalate și a obiectelor personale, care îi vor ajuta pe consumatori să rămână în siguranță acasă și, astfel, să se adapteze noului context.

Linia HygieneShield a fost dezvoltată ca urmare a cercetărilor de piață desfășurate în întreaga lume. Grație noilor tehnologii inovatoare, electrocasnicele au capacitatea de a elimina peste 99% din bacterii și virusuri (inclusiv coronavirus).

Cercetările de piață efectuate de Beko în 31 de țări au arătat că una dintre preocupările principale ale oamenilor în aceste momente este menținerea unui grad ridicat de igienă. Studiile arată că majoritatea consumatorilor dezinfectează ambalajele produselor cumpărate imediat ce ajung acasă și au grijă să-și igienizeze frecvent telefoanele mobile sau cheile.

În plus, 75% dintre oameni recunosc că fac mai des curățenie în casă, 64% spun că spală mai frecvent rufe și 68% acordă o mai mare atenție dezinfectării ambalajelor produselor cumpărate.

Citeste si:
Arctic recrutează absolvenți de masterate tehnice pentru un program de dezvoltare cu durata a trei ani

Electrocasnicele Beko care elimină virușii, inclusiv Covid-19

Prousele care fac parte din lansarea menționată sunt:

Sterilizator UV multifuncțional

Potrivit unor studii, coronavirusul poate supraviețui până la cinci zile pe suprafețele netede, dar sterilizatorul cu lumină UV este capabil să igienizeze acasă o gamă largă de obiecte. Cheile, telefoanele, portofelele, produsele ambalate din supermarketuri, pungile de plastic, biberoanele și jucăriile pot fi curățate în siguranță, într-un ciclu de 20-40 de minute, fără a deteriora obiectele; dispozitivul se poate depozita oriunde în casă și este prevăzut cu afișaj tactil

Frigider cu sertar cu lumină UV pentru dezinfectare

Citeste si:
A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de șapte milioane de euro, debutează la Bursa de Valori București

Combina frigorifică Beko din gama HygieneShield este prevăzută cu un sertar special cu lumină UV care elimină virusurile, bacteriile și germenii. Pot fi dezinfectate produsele alimentare aflate în ambalajul original și sigilat, fiind eliminate peste 99% din bacterii și virusuri, în aproximativ 40 de minute.

Uscător de rufe cu lumină UV

Uscătorul de rufe elimină bacteriile și virusurile și asigură dezinfectarea hainelor într-un mod sigur și convenabil. Programul UV Hygienic Refresh poate igieniza și reîmprospăta până la șase piese vestimentare uscate. În schimb, programul UV Hygienic Drying usucă și dezinfectează până la 5 kg de rufe spălate, inclusiv hainele care necesită spălare la temperaturi scăzute.

Mașină de spălat rufe și mașină de spălat cu uscător

Încă nu se știe cu exactitate cât timp poate supraviețui noul coronavirus pe țesături, așa că mulți oameni au început să spele hainele la programe mai lungi și la temperaturi mai ridicate – un lucru costisitor, nesustenabil și care riscă să deterioreze țesăturile.

Cu un algoritm inteligent, un canal de încălzire suplimentar și un sistem de ventilație, programul dedicat pentru igienizare umple tamburul cu aer fierbinte pentru a menține rufele la 60°C, oferind o igienizare fără apă. Mai mult de 99% din virusuri și bacterii sunt eliminate în doar 58 de minute, dintr-o cantitate de 2 kg de haine.

Cuptor încorporabil cu abur saturat și căldură

Acest cuptor asigură și un nivel optim de igienizare. Folosind puterea excepțională de dezinfectare a aburului saturat și a căldurii, au fost dezvoltate două programe ce funcționează la 70 °C și respectiv 120 °C. Utilizarea cuptorului la 70 °C timp de 15 minute va dezinfecta suprafețele alimentelor ambalate, fără a afecta gustul și structura produselor. Utilizarea cuptorului la 120° C timp de 20 de minute va igieniza articole precum boluri metalice și produse din sticlă.

Mașina de spălat vase HygieneShield

Pentru o igienizare suplimentară, mașina de spălat vase încorporează funcții cu abur și clătire cu apă fierbinte. Mașinile de spălat vase cu funcția Hygiene Intense oferă programe de dezinfectare utilizând temperaturi mai ridicate, de 60 °C (în timpul spălării principale) și 70 °C (clătire cu apă caldă). Tehnologia permite ca temperatura de peste 60 °C să fie menținută timp de 50 de minute, pentru o dezinfectare optimă a articolelor din bucătărie. 

Ca noutăți inedite, știrea vine în completarea faptului că grupul Arçelik, care are în portofoliu Beko și care este reprezentant în România prin Arctic, anunța în urmă cu scurt timp că a reușit să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în producția globală, cu propriile sale credite, contribuind astfel la protecția mediului.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Beko lansează o linie de electrocasnice care elimină 99% dintre viruși și bacterii, inclusiv coronavirus