Lectură de 4 minute

29 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Bakery School s-a extins în Ardeal și pregătește prima generație de elevi cofetari - patiseri

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Bakery School, prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, s-a extins, în acest an, și în Ardeal, la Cluj-Napoca, unde s-a deschis o clasă pentru specializarea patiser-cofetar. Aceasta este cea de-a doua, după cea de la Tărtășești, județul Dâmbovița, un proiect care a început în 2020 și care anul viitor va da primii absolvenți.

Sursa foto: Puratos

În septembrie, școala a început la Bakery School cu a treia generație de elevi. Este ultimul început de an școlar pentru cei 10 copii din prima generație care încep clasa a XI-a și care, într-un an, vor fi cofetari-patiseri cu acte în regulă.

De asemenea, Bakery School s-a extins și în Ardeal, la Cluj-Napoca, acolo unde s-a deschis, în cadrul aceluiași proiect, o nouă clasă în sistem dual pentru specializarea patiser-cofetar, în cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1. Investiția, 100% din resurse private, este de peste 100.000 euro.

În acest an, Bakery School România și-a deschis porțile pentru 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Grigore Marin Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca.

În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi.

„Faptul că avem deja 61 de elevi din două județe în cadrul proiectului Bakery School pentru noi este o realizare extrem de valoroasă. Așa cum am promis în 2020, când am lansat prima școală în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, ne dorim ca acest proiect să devină unul național. În următorii ani căutăm oportunitatea de a deschide o astfel de școală și în Iași. Misiunea noastră pe termen lung este să dezvoltăm piața forței de muncă din industria pe care o reprezentăm. Demersurile pentru a avea un viitor prosper trebuie începute de acum. Acesta este motivul pentru care Puratos România investește în dezvoltarea mai multor clase de învățământ dual care să livreze forță de muncă calificată sau viitori antreprenori pregătiți pentru industria de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie din România”, a declarat Gabriela Bereș, director regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est.

Mare parte din copiii înscriși la Bakery School provin din medii defavorizate, pentru care se fac demersuri și sunt încurajați să își continue studiile și să își aleagă o meserie și cu ajutorul Inspectoratului Școlar Dâmbovița și Inspectoratului Școlar Cluj, în baza parteneriatelor semnate cu aceștia.

„Toți cei 61 de elevi pe care îi avem înscriși la Bakery School sunt copii care au descoperit sau care urmează să descopere că și-au ales o meserie frumoasă, care implică pasiune și care le permite să își asigure un viitor pentru ei și pentru familiile lor. Sunt viitoarele generații de antreprenori în domeniul nostru. M-am bucurat să descopăr că mare parte din cei din an terminal aspiră ca în câțiva ani să aibă propria cofetărie sau brutărie deschisă în satul lor”, a precizat Gabriela Bereș.

Despre Puratos

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare.

Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de pudre pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) şi 150 de angajaţi.

Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiele active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Bakery School s-a extins în Ardeal și pregătește prima generație de elevi cofetari - patiseri