Lectură de un minut

08 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Avertisment de la Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri poate încălca legea

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Anunțarea unor majorări de prețuri poate încălca legea Concurenței, avertizează Consiliul Concurenței. Avertismentul vine în contextul în care tot mai multe companii au anunțat în ultima perioadă creșteri inevitabile de prețuri pentru anumite categorii de produse.

“Organizaţiile profesionale au un rol benefic atât pentru membrii săi cât şi pentru consumatori, informându-i despre evoluţiile industriei, fixând standarde de calitate şi siguranţă pentru serviciile oferite de membrii asociaţi. Atragem atenţia încă o dată asupra faptului că o asociaţie poate fi considerată răspunzătoare de încălcarea regulilor de concurenţă atunci când deciziile, recomandările sau orice altă activitate întreprinsă de aceasta influenţează comportamentul companiilor, afectând concurenţa dintre ele”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Dacă în cadrul întâlnirilor ale asociaţiei, companiile se înţeleg să implementeze un comportament concertat, practica poate fi sancţionată din perspectiva regulilor de concurenţă naţionale sau comunitare, a mai precizat instituția.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Avertisment de la Consiliul Concurenței: Anunțarea unor majorări de prețuri poate încălca legea