Lectură de 3 minute

26 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Avans de 240% pentru afacerile DN AGRAR, în primele șase luni, pe fondul integrării fermelor zootehnice

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

DN AGRAR Group SA, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă și producție vegetală, încheie prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, în creștere cu 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN Agrar Apold.

  Din punct de vedere operațional, pentru primele 6 luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată s-a majorat cu peste 1,7 milioane de litri de lapte, reprezentând un avans de 8% față de anul 2021, cu perspective de creştere. În ceea ce privește cultura mare, grupul a cultivat o suprafaţă cu 3.000 hectare în plus, comparativ cu perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale, lucernă, se arată într-un comunicat al companiei.

  „În primul semestru din 2022, ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă în producția de lapte de vacă cu operaţiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte și tineret bovin şi o suprafață operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiţii asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creştere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reușit să controlăm impactul creşterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci”, a declarat Jan Gijsbertus De Boer, președinte al Consiliului de Administrație DN AGRAR GROUP SA.

  Planurile companiei sunt ambițioase, cu proiecte de modernizare, susținute de un model de afaceri integrat, parte a economiei circulare. Pe termen lung, Grupul DN AGRAR își propune să facă trecerea pe piața reglementată, permițând investitorilor să obțină expunerea la agricultură într-un mod profesionist și durabil.

  Retail jobs

  Investițiile realizate au obiectivul de a creşte capacitatea de producţie de lapte, precum și suprafața de teren cultivată. În luna aprilie 2022, DN AGRAR Group SA a încheiat cu succes preluarea fermei Apold, obiectivul principal fiind creşterea capacității de producţie de lapte a fermei cu 50% până la finele anului în curs. Proiectul de investiţii a inclus construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creşterea efectivului de animale, precum şi o hală suplimentară de stocare a furajelor, toate acestea fiind deja finalizate în prima jumătate a anului în curs. Cumpărarea fermei Apold, care deține 2.995 de hectare, din care 398 de hectare în proprietate, a contribuit, de asemenea, la mărirea suprafeței lucrate.

  În prima jumătate a anului 2022, Grupul a achiziționat mai multe tipuri de utilaje în valoare de 1,2 milioane de euro, pentru a face față noilor provocări privind prețurile mari la îngrășămintele chimice. Astfel, s-a investit în utilaje moderne și eficiente de administrare a gunoiului de grajd semilichid și solid. Pasul următor este dezvoltarea unei fabrici de compost pentru resturile vegetale care va reduce costurile de transport și înființarea unei linii alternative de afaceri pentru Grup.

  Despre DN AGRAR Group

  DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

  Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2021. Începând cu data de 19 septembrie 2022 acțiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

  Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

  Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Avans de 240% pentru afacerile DN AGRAR, în primele șase luni, pe fondul integrării fermelor zootehnice