Lectură de 2 minute

15 Feb 2019 - Știri și Noutăți

Kaufland Romania da startul primului program de sustinere a ONG-urilor mici

Abonează-te pe  

Kaufland Romania, in colaborare cu Asociatia Act For Tomorrow, lanseaza programul START ONG – primul si singurul program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum.

Finantarea totala acordata de Kaufland Romania pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin sustinerea a peste 100 de proiecte in 2019.

De la 1 martie 2019, pot sa aplice la START ONG organizatiile non-guvernamentale mici sau infiintate in 2019, dar si institutii publice din sfere precum educatia (de exemplu gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii). Acestea pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare.
Conditiile pentru eligibilitate sunt disponibile AICI
Tot pe aceasta platforma trebuie inregistrate proiectele propuse pentru finantare, urmand regulamentul si indicatiile din platforma. Evaluarea proiectelor se va face de catre un juriu format de Asociatia Act For Tomorrow, in ordinea solicitarilor primite pana la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi inscrise in competitie in urmatoarele apeluri lunare.
START ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019.
Programul creat de Kaufland Romania are trei praguri de finantare:
  • pragul I, cu o valoare de pana la 1000 de euro
  • pragul II, cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 5000 de euro
  • pragul III, cu o valoare cuprinsa intre 5000 si 10.000 de euro.
,,Bunatatea este singura investitie care nu da niciodata gres. Lucrand in stransa legatura cu societatea civila, sprijinind-o si vazand cum contribuie ea la dezvoltarea comunitatii, ne-am convins ca aceasta afirmatie a unui celebru filosof este adevarata. Responsabilitatea sociala si fata de mediul inconjurator este prioritatea noastra, asa ca ducem sustinerea societatii civile la urmatorul nivel. Astfel, am creat START ONG, care ne permite sa investim in dezvoltarea ONG-urilor mai «tinere» si sa le sustinem ideile.’’, a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland Romania da startul primului program de sustinere a ONG-urilor mici