Lectură de 2 minute

22 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Auchan va folosi un camion electric ușor pentru transportul mărfurilor în București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Auchan Retail a obținut avizul Primăriei Municipiului București, prin care se conferă drept de circulație fără autorizație unui camion electric ușor în Capitală, în zonele A și B.
 

Sursa foto: Shutterstock.com

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este o preocupare constantă la Auchan, care face parte din Planul pentru Climat 2030, iar una dintre măsurile întreprinse în acest sens este utilizarea camionului 100% electric, de tip N2, FOTON România, operat de Helix Logistics Development.

”Este un pas important în decarbonizarea transportului de marfă, acesta fiind doar începutul”, menționează reprezentanții Auchan.

Sursa Foto: Auchan Retail/ LinkedIn

Retailerul își propune să producă energie din surse regenerabile pe 16 hipermarketuri din România, ca parte a unui parteneriat la nivel de grup semnat cu Helexia, un grup internațional specializat în tranziția energetică. Auchan Retail România și-a propus o reducere cu 40% a consumului de energie al magazinelor și utilizarea energiei electrice 100% din surse regenerabile până în 2030. Compania a finalizat recent instalarea panourilor fotovoltaice pe 4 dintre magazinele sale, iar cele de pe acoperișul Auchan Coresi din Brașov sunt deja funcționale.

La începutul anului 2023, Auchan România a înființat Auchan Renewable Energy, firmă care are ca obiectiv cumpărarea și furnizarea de energie către locațiile Auchan, precum și dezvoltarea de proiecte de eficiență energetică – panouri fotovoltaice, stații de încărcat mașini electrice și proiecte de eficientizare a consumului de energie. În plus, în premieră, în 2024, Auchan va cumpăra energie direct de pe piața liberă pentru 3 dintre magazinele sale.

Auchan România are în portofoliu peste 440 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri și 404 magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care aproape 400 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi.

Citeste si:
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, caută IT-iști în România și deschide un hub tehnologic în București
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, caută IT-iști în România și deschide un hub tehnologic în București
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan va folosi un camion electric ușor pentru transportul mărfurilor în București