Lectură de 3 minute

17 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Auchan și OMV Petrom au inaugurat prima stație modernizată din rețeaua Petrom

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

OMV Petrom și Auchan Retail România, subsidiara din România a Auchan Retail, unul dintre cele mai mari grupuri mondiale de comerț alimentar, au început integrarea magazinelor de proximitate MyAuchan în stațiile de alimentare Petrom. Cele două companii vor investi peste 50 de milioane de euro pentru modernizarea celor aproximativ 400 de stații de alimentare Petrom.

În perioada 2021 – 2024, aproximativ 400 de stații de alimentare din rețeaua Petrom amplasate în zone rurale și urbane ale țării vor fi reamenajate atât la interior, cât și la exterior.

În exteriorul stațiilor Petrom, elementele de identitate vizuală din prezent vor fi înlocuite și se vor efectua lucrări de modernizare în zona pompelor și a serviciilor adiacente (spălătoria auto, alimentarea cu GPL). În plus, vor fi și cinci stații-pilot în cadrul cărora vor fi adăugate soluții de plată cu cardul și cu telefonul mobil la pompă și vor fi implementate culoare rapide pentru alimentare cu carburanți.

"Printr-un mix unic ce reunește alimentarea cu combustibil și un comerț modern cu produsele necesare zi de zi, completat de o serie de servicii profesioniste atât in-store cât și digitale, respectiv o experiență deosebită, magazinele MyAuchan deschise în stațiile Petrom își propun să devină un pasaj util, plăcut și avantajos pentru societatea modernă aflată în permanentă mișcare. Inaugurăm astăzi prima stație complet modernizată și ne continuăm acest plan ambițios ce presupune remodelări progresive de circa 100 de stații pe an. Suntem bucuroși că diferența Auchan va putea ajunge, grație parteneriatului cu Petrom, în peste 250 de noi localități", a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Magazinele de proximitate MyAuchan vor fi integrate în locul spațiilor comerciale existente din stațiile Petrom. Clienții vor găsi pe rafturi peste 2.500 de produse la un raport preț-calitate avantajos, de la alimente premium, incluzând produse gata preparate, cafea proaspătă, produse proaspete (fructe și legume, brutărie, lactate) și alte produse de băcănie, până la produse non-alimentare, precum cosmetice, detergenți, produse pentru bebeluși și accesorii auto.

Cooperarea dintre OMV Petrom și Auchan Retail România, un concept nou pentru piața din România, a început în anul 2017 cu o fază-pilot în care au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în stații de distribuție marca Petrom, atât din zone urbane, cât și în zone rurale din România. În această fază, s-a urmărit testarea modelului de afaceri și evaluarea potențialului acestei colaborări.

În februarie 2019, OMV Petrom și Auchan Retail România au semnat un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a analiza extinderea colaborării într-un parteneriat de lungă durată. Memorandumul a fost aprobat de Consiliului Concurenței în luna iulie a anului trecut. În decembrie 2020, OMV Petrom și Auchan Retail România aveau deschise 22 magazine de proximitate MyAuchan în stațiile de distribuție marca Petrom.

Citeste si:
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading

OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 798 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan și OMV Petrom au inaugurat prima stație modernizată din rețeaua Petrom