Lectură de un minut

23 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Auchan România, certificare pentru practicile de prevenție adoptate împotriva COVID-19

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Auchan Retail România anunță obținerea certificării Safe Guard, realizată de Bureau Veritas. Prin aceasta se confirmă respectarea și implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, în toate spațiile gestionate de către companie.

Evaluarea sistemului s-a efectuat prin analiza documentației și interviuri la nivel de management. Ulterior, sediul central, toate magazinele Auchan și MyAuchan, precum și depozitele proprii au fost verificate printr-un audit neanunțat, toate acestea conformându-se 100% cu cerințele listei de verificare Safe Guard. Astfel, hipermarketurile și supermarketurile Auchan, magazinele de proximitate MyAuchan, sediul central, spațiile de birouri ale angajaților din magazine, precum și depozitele proprii vor fi etichetate Safe Guard, fiind marcate ca spații sigure pentru cumpărături.

Fiecare tip de locație a fost auditat în conformitate cu o listă personalizată de indicatori, aceștia urmărind cele patru direcții majore reflectate în politicile Safe Guard:

  • Proces - proceduri elaborate pentru a proteja angajații și clienții și pentru a menține continuitatea afacerii;
  • Igienă - acțiuni specifice menținerii unei bune igiene în toate tipurile de spații;
  • Oameni - teme specifice comportamentului persoanelor, cum ar fi distanțarea socială, lucrul la distanță unde este posibil, etc.;
  • Facilități - controale în vigoare legate de facilitatea în sine, inclusiv inspecția și întreținerea periodică a spațiilor și echipamentelor.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și o rețea de 31 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 22 în stațiile Petrom. Suprafaţa netă de vânzare depășește 280.000 metri pătrați.

Auchan România are în derulare și un program de responsabilizare pentru colectarea uleiului alimentar, doar anul acesta reușind să strângă de la clienți 100.000 de litri de ulei uzat, împreună cu proiectul Zero Risipă, menit să combată risipa alimentară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan România, certificare pentru practicile de prevenție adoptate împotriva COVID-19