Lectură de 2 minute

13 Mai 2022 - Știri și Noutăți

ANPC închide două magazine Auchan din două orașe din țară și acordă amenzi în valoare de 80.000 de lei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) oprește temporar activitatea a două magazine aparținând Auchan, din Suceava și Iași și acordă amenzi contravenționale în valoare de 80.000 lei.

 

Cele mai mari magazine verificate de către echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iași, coordonate, de președintele ANPC, Horia Constantinescu, vicepreședintele Sebastian Ioan Hotca și directorul general Paul Anghel aparțin lanțului Auchan și se află în municipiile Suceava și Iași. De asemenea, de la magazinul situat în Iași au fost prelevate probe de apă mineral pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.

Ce nereguli au fost constatate

În urma controlului, comisarii ANPC au aplicat celor două unității amenzi contravenționale, în valoare de 80.000 lei, împreună cu măsura complementară de:

  • oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru zona Gastro a celui din Suceava

  • oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru vitrinele frigorifice ale celui din Iași.

Câteva dintre neregulile constatate au fost:

  • utilizarea unor spații de depozitare improprii (cu mucegai, ventilatoare neigienizate)

  • nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor în vitrina caldă

  • comercializarea pâinii proaspete, în zona de brutărie, depozitată în cărucioare neigienizate, produse care pot pune în pericol sănătatea și securitatea consumatorilor.

”Sunt avocat și vin dintr-o zonă care ține mai mult de juridic decât de acțiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislației privind protecția consumatorilor la un nivel adecvat pieței și, bineînțeles, exigențelor europene.

Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred că pot găsi justificare. Am învățat multe în cadrul acestei acțiuni și, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor ține cont de realitatea acțiunilor de control”, a spus Sebastian Ioan Hotca, vicepreședinte ANPC.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ANPC închide două magazine Auchan din două orașe din țară și acordă amenzi în valoare de 80.000 de lei