Lectură de 2 minute

16 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Auchan concediază peste 1400 de angajați în Franța

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Lanțul de hipermarketuri Auchan concediază 1.475 de angajați din Franța, ca parte a unui plan de reorganizare majoră. Retailerul consideră schimbarea de strategie ca fiind una necesară, deoarece clienții cumpără tot mai mult online și din ce în ce mai puțin din magazinele fizice.

„Hipermarketurile au tot mai puțin succes”, spune Jean-Denis Deweine, CEO Auchan Franța, confirmând o tendință care era deja evidentă înainte de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, Covid-19 a accelerat și intensificat evoluția către digital, iar grupul francez de supermarketuri „a fost probabil prea lent pentru a dezvolta noi modele”, declară Deweine pentru RTL, conform Retail Detail.

Planurile Auchan după concedierile din Franța

În contextul unui proiect numit „Renașterea pentru 2022”, retailerul a concediat 1.475 de angajați. Totuși, se așteaptă să se creeze 377 de noi locuri de muncă, aducând numărul total de locuri de muncă pierdute la 1.088.

Acesta este al doilea val de disponibilizări pe termen scurt, deoarece Auchan a concediat deja peste 600 de angajați de birouri în ianuarie și a închis 21 de magazine în 2019.

Compania își propune să dubleze vânzările de alimente online până în 2022 și să se concentreze pe gestionarea consecventă a lanțului de aprovizionare de la furnizor la client. Concret, digitalizarea ofertei rămâne principala prioritate.

Astfel, grupul se concentrează asupra punctelor de preluare: vor exista 300 de locuri de ridicare ale comenzilor în centrul orașelor franceze, dintre care patru s-au deschis deja în Lille.

Schimbări importante au loc și în hipermarketuri: supermarketurile mari se vor transforma, cel mai probabil, în platforme de livrare, dar și în locații de producție. În plus, în clădirile care au devenit prea mari, vor exista secțiuni rezervate altor comercianți cu amănuntul nealimentari, precum lanțurile surori Boulanger sau Kiabi.

Alte concedieri anunțate de Auchan

Pe de altă parte, nouă dintre cele unsprezece centre de reparații electronice își închid ușile, iar ghișeele de servicii pentru clienți din hipermarketuri dispar. Auchan dorește să digitalizeze întregul departament de asistență pentru clienți și, prin urmare, se poate lipsi de 434 de angajați.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Se închide și atelierul de tăiere a cărnii din Lieusaint, unde lucrează 57 de persoane. Sunt planificate alte 124 de concedieri pentru funcțiile celor din casierii și hostesse. În pofida acestui lucru, Auchan dorește să combine în continuare casele de marcat tradiționale, cu cele automate și contactless.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Auchan concediază peste 1400 de angajați în Franța