Lectură de 2 minute

02 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Atelier Cortez: Peste 30.000 de cadouri corporate ar putea fi livrate de sărbători, în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Piața de cadouri corporate cunoaște cea mai bună evoluție în 2023, după perioada pandemiei, cererea pentru cadouri și evenimente corporate crescând cu 32% anul acesta față de anul trecut, potrivit datelor Atelier Cortez, producător de ciocolată și macarons artizanale și una dintre principalele firme de cadouri corporate personalizate din România. Astfel, companiile alocă bugete între 200 și 300 lei/cadou, în medie, pentru cadourile angajatilor și partenerilor de business.

Sursa foto: Atelier Cortez

Cadourile corporate pentru angajații sau clienții și partenerii firmelor reprezintă peste 90% din solicitările venite din partea companiilor, iar cele mai achiziționate sunt cutiile cadou care conțin macarons și vin, macarons și prosecco, ciocolată și prosecco sau vin și ciocolată, care sunt și personalizate cu logo-ul firmei în peste 99% din cazuri.

Segmentul de ateliere de pregătit ciocolată sau montat macarons înregistrează cea mai mare cerere în 2023, cu o creștere de 65% față de anul trecut, companiile căutând experiențe cât mai inedite și memorabile prin care să fidelizeze angajații și să crească rata de retenție a personalului, potrivit datelor Atelier Cortez.

Cele mai multe solicitări de cadouri corporate și ateliere pentru angajați vin de la companii din IT, pharma, automotive, domeniul petrolier și altele, în cele mai multe cazuri din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și chiar din afara țării pentru workshop-uri online, cu kit-uri pregătite și trimise în avans din România.

Atelier Cortez, unul dintre principalii producători de ciocolată și macarons artizanale de pe piață, produce anul acesta, conform estimărilor interne, peste 150.000 de macarons, 30.000 de praline și peste 3.000 de tablete de ciocolată. Peste 50% din întreaga producție este realizată pentru comenzile pentru sărbătorile de iarnă, perioada din an pentru care companiile alocă și cele mai mari bugete pentru cadouri corporate.

Ultimele luni din an sunt cele mai intense pe piața de cadouri corporate, primele comenzi de la companii din țară pentru cadouri pentru angajați, respectiv clienți și parteneri de business venind încă din septembrie, iar de la an la cererile apar tot mai devreme, semn că firmele se pregătesc din timp. În plus, comenzile plasate cât mai devreme au șanse 100% să fie onorate, iar costurile sunt mai mici decât în decembrie. Anul acesta, estimăm o creștere de 25% a numărului de comenzi pentru cadouri corporate personalizate din partea firmelo.

Dragoș Ungureanu, fondator Atelier Cortez

Citeste si:
TOP Kantar: Care sunt cele mai puternice 30 branduri din România
TOP Kantar: Care sunt cele mai puternice 30 branduri din România

Astfel, pe fondul cererii crescute pentru cadouri din partea companiilor multinaționale, dar și a IMM-urilor românești, Atelier Cortez estimează că va livra peste 30.000 de cadouri corporate pentru angajați și parteneri de business în principalele orașe din țară.

Atelierul Cortez este unul dintre principalii producători de ciocolată și macarons artizanale, fiind un important furnizor pe piața de cadouri corporate pentru companiile care vor să ofere cadouri memorabile pentru angajați și clienți și parteneri de business. Atelier Cortez s-a remarcat pe piață atât prin macarons și ciocolată și alte produse proaspete și delicioase, cât și prin cadouri corporate personalizate cu logo-ul companiei client.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Atelier Cortez: Peste 30.000 de cadouri corporate ar putea fi livrate de sărbători, în 2023