Lectură de 2 minute

24 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România are un nou consiliu director. Care sunt obiectivele

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Adunarea generală a Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România (ACDBR) a aprobat un mandat de cinci ani consiliului director al asociației, alcătuit din Constantin Dumitru (Full Solutions All Inclusive), Luigi Hîrjanu (Potpuriu), Emilian Niță (Nitela Impex), Ghassan Shakhsir (Safeway International Impex) și Ovidiu Gheorghe, președintele asociației.

Pentru următorii cinci ani, ACDBR are următoarele priorități:

  • Includerea sectorului distribuției de bunuri de larg consum în Strategia Națională de Competitivitate a României.

  • Determinarea autorităților naționale de a elimina restricționarea accesului la fondurile nerambursabile pentru companiile de distribuție de bunuri de larg consum. Una dintre principalele restricții este condiționarea eligibilității solicitanților de codurile CAEN.

  • Determinarea autorităților naționale de a crea politici publice care să permită finanțarea proiectului ACDBR privind „Rețeaua de 8 depozite regionale” pentru colectarea și comercializarea produselor preponderent gricole, precum și finanțarea Campaniei „Făcut în țara mea - Alege românește! Alege-ți viitorul!”

  • Predictibilitate și stabilitate în reglementarea prețurilor la energie, factor determinant în constituirea prețurilor pe întregul lanț, de la producător la consumator. „Împreună cu întregul mediu de afaceri atragem atenția că lipsa reglementărilor va conduce la o criză socială și economică fără precedent. Efectele lipsei de reacție eficientă vor fi scăderea puterii de cumpărare și a protecției sociale a cetățenilor, disponibilizări de personal, falimente și scăderea încasărilor la Bugetul de stat”, transmite asociația.

  • Finalizarea celor două proiecte de Lege inițiate de ACDBR și aflate în dezbatere în Camera Deputaților (PLx 194/2020 și PLx 195/2020), privind definiția distribuției de bunuri și reglementarea canalelor de comerț (de exemplu acordarea autorizațiilor de funcționare pentru suprafețele de vânzare mai mari de 400 mp exclusiv în spațiul periurban).

  • Inițierea de către Parlamentul României a proiectului de Lege privind anularea unor obligații fiscale.

  • Transpunerea în legislația națională a Directivei UE nr 2019/633 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Obiectivul directivei este combaterea „practicilor care deviază considerabil de la buna conduită comercială, care contravin bunei credințe și corectitudinii și care sunt impuse unilateral de un partener comercial altuia”.

    Citeste si:
    Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
    Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România are un nou consiliu director. Care sunt obiectivele