Lectură de un minut

07 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Ascendia raportează venituri de 6,2 milioane de lei și un profit net de 0,73 milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ascendia companie specializată în furnizarea de soluții de învățare digitală, raportează venituri din exploatare în valoare de 6,2 milioane de lei, o creștere cu 109% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 0,73 milioane de lei comparativ cu o pierdere de 0,47 milioane de lei înregistrată în prima jumătate a anului 2022. 

Sursa foto: Pixabay

Veniturile din primul semestru al anului 2023 ale Ascendia s-au bazat în special pe încasările de la companii mari și din încasările aferente proiectului Edulib (Biblioteca Virtuală). Edulib va aduce copiilor și cadrelor didactice din România instrumente moderne pentru învățarea online. Acest proiect a fost important pentru companie deoarece echipa Ascendia este implicată extrem de rar în proiecte ce au ca beneficiar final instituțiile publice.

Pentru a doua jumătate a anului, compania preconizează că solicitările de servicii în zona de e-learning vor continua să fie la un nivel ridicat, iar echipele de vânzări și marketing lucrează intens la promovarea acestora, fiind axate în principal pe atragerea de clienți din sectorul privat, care reprezintă nucleul afacerii Ascendia.

În același timp, având în vedere sumele tot mai mari de bani direcționate la nivelul sectorului public către educație, precum și succesul așteptat în cazul Edulib, Ascendi are în vedere înființarea unei divizii suplimentare dedicate achizițiilor publice pentru a crește în continuare rezultatele cu mai multe proiecte de tip one-off în sectorul public, precum Edulib.

Ascendia dezvoltă soluții e-learning pentru diverse domenii, cum ar fi educație, formare corporativă, asistență medicală și divertisment. Produsele Ascendia includ LIVRESQ, un editor de conținut e-learning și CoffeeLMS, un Learning Management System (LMS) pentru companii; Ascendia este listată pe piata AeRO a Bursei de Valori București din 2016 (BVB:ASC).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ascendia raportează venituri de 6,2 milioane de lei și un profit net de 0,73 milioane de lei