Lectură de 2 minute

24 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Artesana și Reciclad’OR deschid primul lor centru de colectare a ambalajelor din sticlă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de lactate artizanale Artesana și Reciclad’OR au deschis primul lor centru de colectare a ambalajelor de sticlă, în vederea reciclării, în curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr. 16, Sector 6, București.

Începând din acest weekend, se pot aduce ambalajele din sticlă, indiferent de originea lor, la punctul de reciclare organizat în incinta Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești nr. 16, Sector 6, București.

„Entuziasmul nostru este cu atât mai mare cu cât spațiul dedicat este unul prietenos, familiar copiilor și vom organiza acțiuni și jocuri care să-i învețe despre importanța reciclării și ușurința cu care putem, prin gesturi simple, să avem un mediu mai curat. Centrul, care va funcționa în perioada verii, este un prim pas dintr-o strategie mai largă în spiritul misiunii Artesana de a îngriji familiile, comunitatea și natura prin produse curate dar și prin reciclare”, a declarat Alina Donici, Managing Partner Artesana.

Reguli pentru reciclarea sticlelor

Cei care doresc să recicleze sticlă la centrul Artesana sunt rugați să respecte următoarele reguli:

  • să spele sticlele și borcanele înainte
  • să le sorteze pe culori
  • să lase capacele fixate pentru că le protejează în timpul transportului

„Sticla produsă din sticlă reciclată reduce poluarea aerului cu 20%, iar poluarea apei cu 50%, față de sticla produsă din materii prime crude. Astfel, Artesana și comunitatea sa de consumatori se află într-o poziție cheie pentru a crea un impact, și suntem mândri că din nou, compania este un pionier și un exemplu de responsabilitate în industria sa”, a spus Miruna Popa, membru al boardului Artesana din partea ROCA Investments.

Artesana investește 5 milioane de euro într-o nouă fabrică

Artesana investește 5 milioane de euro în construcția noii fabrici și în achiziția de echipamente moderne de producție, care vor permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor.

Artesana produce lactate artizanale și lactate neomogenizate. Compania are sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750.000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. Toate produsele Artesana sunt ambalate în recipiente de sticlă.

În decembrie 2020, compania de private equity, ROCA Investments, a intrat în acționariatul companiei prin cumpărarea unui pachet de 20% de acțiuni.

Citeste si:
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico

Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2021 la 4,3 mil euro, brandul Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Astăzi, produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern dar și în rețele locale sau băcănii specializate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Artesana și Reciclad’OR deschid primul lor centru de colectare a ambalajelor din sticlă