Lectură de 3 minute

27 Feb 2024 - Știri și Noutăți

AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluții software personalizate, cu birouri în Timișoara și Leverkusen, Germania.
 

Sursa foto: Shutterstock.com

Infobest a fost fondată în 1995 în Pulheim, Germania, de către antreprenorii Yvonne Abstoss -Becker și Christian Becker, iar în 2000, compania și-a deschis un birou în Timișoara. În prezent, Infobest are o echipă de peste 100 de specialiști în dezvoltarea de soluții software personalizate pentru industriile de e-commerce, producție, automotive, telecomunicații, finanțe, media și comunicații, acoperind întregul ciclu de viață al unei aplicații - de la analiza de afaceri, arhitectură și design UX până la dezvoltare, testare și mentenanță. Infobest are o prezență puternică pe piața DACH cu mulți clienți pe termen lung, de la companii mijlocii până la corporații multinaționale, inclusiv lideri de piață la nivel global din industria de automotive, telecomunicații și producție.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Christian Becker și Yvonne Abstoss-Becker. Rezultatele financiare ale Infobest vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacției, care este supusă îndeplinirii anumitor condiții și aprobării de către autoritățile de reglementare. Pentru 2023, grupul Infobest estimează o cifră de afaceri de aproximativ 4,8 milioane euro.

Prin achiziționarea Infobest, AROBS își consolidează prezența pe piețele din România și Germania, expertiza la nivelul liniei de business, Servicii software și accesează noi industrii, precum telecomunicații, media și comunicare. Aceasta este a zecea tranzacție realizată de AROBS de la închiderea plasamentului privat în octombrie 2021. În această perioadă, AROBS a achiziționat Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de afaceri Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic , Centrul de Soft GPS România, AROBS Pannonia, două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fostă SYDERAL Polska din Polonia), și Future WorkForce Group (FWF).

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu (RTPR) în calitate de consilier juridic și TS Partners pentru due diligence financiar. Infobest a fost asistată de Clairfield International GmbH și PPR & Partner Pape Rauh Rechtsanwälte Part GmbB.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.200 de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.

Infobest este o companie de dezvoltare de soluții software personalizate, având o echipă de peste 100 de persoane și birouri în Timișoara și Leverkusen, Germania. Compania este specializată în dezvoltare software, QA și testare, suport IT B2B, design web și grafic, soluții IoT, soluții cloud, inclusiv migrare în cloud și gestionarea identității în cloud, precum și dezvoltare pentru Big Data. Specialiști Infobest utilizează tehnologii diverse de backend și frontend, incluzând Java, Microsoft .NET, Python, PHP, Node.js, Angular, JavaScript, Vue.js, React, Next.js, C++, iOS, Python, C#, Android, și Xamarin.

Citeste si:
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023
Indexul locurilor de muncă OLX: Producția și logistica, domeniile cu cele mai multe joburi disponibile, în 2023
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania