Lectură de 2 minute

19 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Arctic lansează un program dedicat exclusiv studentelor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de electrocasnice Arctic lansează programul WE-inTech, o inițiativă care își propune să sprijine femeile care își doresc o carieră în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM - science, technology, engineering and mathematics), oferindu-le traninguri, sesiuni de internship, inclusiv oportunitatea de a fi angajate în cadrul companiei.

Programul se adresează studentelor aflate în anii III sau IV, în cadrul facultăților cu profil tehnic din România. Acestea pot aplica pentru un loc până pe 23 mai 2022, accesând site-ul https://www.we-intech.com/. Programul va debuta cu un workshop de trei zile care se va desfășura online la finalul lunii iunie și care va include traininguri privind ultimele tendințe în domeniul tehnologiei și transformării digitale, dar și sesiuni inspiraționale și practice. WE-inTech va continua pe parcursul a 12 luni, participantele urmând a beneficia de un program de mentorat, care se va concentra asupra unui proiect ales de comun acord.

„WE-inTech este un program a cărui eficiență a fost demonstrată pe parcursul ultimilor doi ani, în Turcia. Disparitatea de gen există în toate domeniile tehnologiei, fiind foarte vizibilă în special în cele inovatoare, cum ar fi inteligența artificială”, a declarat Maria Tătaru, directoarea de HR a Arctic.

Inițiativa WE-inTech se află la a treia ediție, acesta fiind primul an în care este deschisă și studentelor din afara Turciei. Proiectul se aliniază angajamentelor sociale ale Arçelik, compania-mamă a Arctic.

Arctic produce electrocasnice în România și este unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002.

Compania deține o fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic deține o fabrică de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic lansează un program dedicat exclusiv studentelor