Lectură de 2 minute

26 Mar 2020 - Știri și Noutăți

Arctic donează mașini de spălat și frigidere către Crucea Roșie

Andra Imbrea

Arctic, unul dintre cei mai mari retaileri de electrocasnice din România, sprijină lupta împotriva crizei generate de coronavirus și donează pentru spitalele din România și pentru cadrele medicale din prima linie 50 de mașini de spălat rufe cu uscător și 25 de frigidere Arctic.

"Una dintre situațiile cu care se confruntă personalul medical din țară este curățarea uniformelor medicale în condiții de siguranță, fără ca acestea să devină o sursă de infecție pentru medici și pentru familiile lor. Mașinile de spălat rufe cu uscător încorporat și frigiderele oferite de compania Arctic vor merge către Crucea Roșie Română, care le va distribui către spitalele din București și din țară, ajutând medicii să se protejeze în lupta împotriva coronavirusului.

Transportul produselor către Crucea Roșie Română s-a făcut în condiții depline de siguranță, folosindu-se mașini igienizate, din flota proprie a companiei, iar șoferii care au operat aceste transporturi au fost echipați, la rândul lor, cu mănuși și măști de protecție, pe toată durata acțiunii", se arată într-un comunicat de presă.

Arctic este unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 4.300 de angajați, compania exportă 83% din producția totală în peste 85 de țări.

Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Citeste si:
Heineken a lansat 2030 Brew a Better World, program global pentru strategia de sustenabilitate și încurajarea consumului responsabil de alcool

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.

 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic donează mașini de spălat și frigidere către Crucea Roșie