Lectură de 2 minute

18 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Arctic a început cea de-a patra ediție a programului de internship Fresh Start

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania Arctic rămâne unul dintre angajatorii cu cea mai mare notorietate dintre companiile din România active în sectorul producției, situându-se, totodată, pe un trend ascendent în ceea ce privește atractivitatea, potrivit studiului Employer Brand Research 2023 realizat de grupul Randstad, lider mondial în servicii de recrutare. Astfel, la începutul lunii iulie, Arctic a demarat cea de-a patra ediție a programului de internship Fresh Start, care vizează sprijinirea tinerelor talente.

Sursa foto: Arctic

n urma procesului de recrutare, au fost selectați 23 de studenți de la Universitatea Politehnica București, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Pitești și Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti. Perioada de internship se desfășoară pe parcursul a două luni (iulie - august), iar studenții selectați se bucură de statutul de angajat cu drepturi și beneficii depline.

La nivel național, atractivitatea Arctic a crescut de la 46,3% în 2021 la 54% în 2023. Totodată, compania este angajatorul din sectorul de producție cu cea mai mare notorietate în zona de sud a țării. Atractivitatea Arctic în această arie se situa la 53,4% în 2021, ajungând la 62,9% în 2023. Trendul ascendent se menține și în alte zone ale țării.

Potrivit sursei citate, una dintre categoriile demografice pentru care Arctic a devenit un angajator mai atractiv este, alături de generația X, generația Z (18-24 de ani) – de la 38,8% în 2021 la 48,7% în 2023. Acest rezultat reprezintă o confirmare a strategiei de implicare a companiei atât la nivelul învățământului dual, cât și al celui universitar.

Arctic deține în România două fabrici, de frigidere și de mașini de spălat, situate la Găești și Ulmi, în județul Dâmbovița. Fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi, inaugurată în 2019, este prima unitate de producție Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest fel din Europa. Compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arctic a început cea de-a patra ediție a programului de internship Fresh Start