Lectură de 2 minute

05 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, anunță încheierea cu succes a Acordului Definitiv de Contribuție între Beko B.V., filială deținută integral de Arçelik, și Whirlpool Corporation, filială deținută integral de Whirlpool EMEA Holdings LLC, și crearea Beko Europe. Totodată, a fost finalizat și acordul definitiv prin care Arçelik dobândește proprietatea deplină a operațiunilor Whirlpool din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), într-o tranzacție separată.

Sursa foto: Arcelik/ Beko Europe

Beko Europe are peste 20.000 de angajați și o capacitate de producție de aproximativ 24 de milioane de electrocasnice pe an, în 11 unități de producție. 75% din noua companie este deținută de Beko B.V. și 25% de Whirlpool Corporation*.

La nivel global, Arçelik va deține operațiuni pe 57 de piețe și va avea aproximativ 55.000 de angajați. Veniturile combinate ale Arçelik ajung la aproximativ 11 miliarde de euro, pe baza rezultatelor din 2023.

Capacitatea anuală de producție a companiei va crește, de asemenea, în mod semnificativ, numărul total de unități de producție ajungând la 45.

Cu peste 55.000 de angajați la nivel mondial, Arçelik are subsidiare în 57 de țări și 45 de fabrici în 13 țări (Turcia, Marea Britanie, Italia, România, Slovacia, Polonia, Africa de Sud, Rusia, Pakistan, India, Bangladesh, Thailanda și China). Arçelik are 22 de mărci proprii sau utilizate cu licență limitată (Arçelik, Beko, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar). În 2023 Arçelik a devenit cea mai mare companie de produse electrocasnice din Europa conform cotei cantitative de piață (pe baza volumelor) și a ajuns la o cifră de afaceri consolidată de 8 miliarde de euro. Cele 31 de centre de cercetare-dezvoltare și design Arçelik din întreaga lume găzduiesc peste 2.300 de cercetători, deținând peste 3.500 de cereri de brevete internaționale înregistrate până în prezent. În 2023 compania a obținut, pentru al cincilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones S&P Global Corporate Sustainability Assessment (pe baza rezultatelor din data de 27 octombrie 2023).

Beko Europe este o companie lider în domeniul electrocasnicelor, dedicată schimbării vieții clienților noștri printr-o gamă largă de produse și soluții inovatoare și sustenabile pentru uz casnic. Acțiunile nou înființatei Beko Europe sunt deținute în proporție de 75% de Beko B.V. și 25% de Whirlpool Corporation. Cu peste 20.000 de angajați, Beko Europe are 11 unități de producție în Europa, în Cassinetta, Melano, Comunanza și Siena în Italia, Wroclaw, Radomsko și Lodz în Polonia, Poprad în Slovacia, Yate în Marea Britanie și Ulmi și Găești în România, cu o capacitate de producție de aproximativ 24 de milioane de produse electrocasnice pe an.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation