Lectură de 2 minute

28 Aug 2023 - Știri și Noutăți

AQUILA încheie prima jumătate a anului cu profit în creștere și o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a încheiat primul semestru din 2023 cu afaceri și profit net în creștere, în linie cu strategia comunicată.
 

 

Sursa foto: AQUILA

Veniturile AQUILA au depășit 1,1 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2023, o creștere de aproximativ 17% față de aceeași perioadă a anului 2022, susținute, în principal, de avansul veniturilor din segmentul distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a companiei. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, o creștere de 29%.

În primul semestru din 2023, în structura veniturilor, toate cele trei segmente de afaceri au înregistrat creșteri, de 17% segmentul distribuție, de 27% segmentul logistică, și de 1% segmentul transport, față de perioada similară din 2022. Veniturile aferente brandurilor proprii au avut un avans de 38%, până la 39 milioane de lei.

Marja brută din vânzarea mărfurilor s-a menținut constantă, la aproximativ 22%. EBITDA a înregistrat o creștere de 17%, ajungând la 70 milioane de lei.

AQUILA a realizat investiții în valoare de 4,1 milioane de euro în prima parte a anului pentru mijloace de transport, echipamente IT și echipamente depozit, conform planului de investiții aprobat în aprilie de către AGA.

AQUILA operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. AQUILA vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață.

Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală - Rexona, Dove; dulciuri - Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie - Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree; produse igienă – Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii – Huggies; legume congelate și conserve - Bonduelle; smântâna vegetală și frișcă vegetală – Gran Cucina și Hulala; pește și preparate din pește - Frosta.

Compania a fost înființată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori București (BVB), ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei. Acțiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și Global Micro Cap ai FTSE Russell. Începând cu 1 septembrie 2023 acțiunile companiei vor fi incluse și în componența indicilor MSCI Frontier IMI și MSCI România IMI.

Citeste si:
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate
Sondaj: Cheltuielile de logistică și transport rămân cele mai mari provocări pentru magazinele online românești care vând produse în străinătate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AQUILA încheie prima jumătate a anului cu profit în creștere și o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de lei