Lectură de 3 minute

04 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Aplicația de livrare de mâncare Uber Eats se retrage din România din iunie

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Uber Eats, aplicație de livrare de mâncare ce folosește tehnologia Uber, care a intrat pe piața locală în 2018, anunță ca va sista activitatea în România începând din luna iunie. Ultima zi în care serviciul Uber Eats va mai fi disponibil pe plan local va fi 3 iunie.

"După doi ani în care am desfășurat parteneriate cu restaurantele locale pentru a oferi servicii de livrare de mâncare convenabile și de încredere, am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România, începând de miercuri, 3 iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, au spus reprezentanții Uber Eats.

Deși ne pare rău că Uber Eats nu va mai fi disponibil în România, susținem în continuare comunitățile noastre din această regiune prin serviciile de comenzi de curse cu Uber. În momentul de față prioritatea noastră este să minimizăm impactul asupra colaboratorilor noștrii - restaurantele partenere, curierii parteneri și clienții ce ne-au susținut în această perioadă", susțin reprezentanții Uber Eats.

Decizia Uber Eats de a ieși din România se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare, mai spun reprezentanții Uber. "Fiind o companie globală, trebuie să alegem cu atenție cele mai potrivite produse pentru fiecare piață și felul în care distribuim resursele în locurile în care suntem prezenți în lume".

Acum, prioritatea noastră este să facem tot posibilul să atenuăm impactul asupra colaboratorilor noștri: angajații, restaurantele partenere, curierii parteneri și clienți care ne-au susținut până acum.

Reprezentanții Uber spun că vor continua să investească în parteneriate cu șoferii și partenerii din România. "De exemplu, de curând am lansat Uber Pro, un program extins de loialitate, care oferă șoferilor din România o gamă largă de beneficii. Vom continua să extindem acest program cu oferte oferte suplimentare în lunile următoare. De asemenea, în această perioadă am oferit dezinfectanți șoferilor, pentru a-i ajuta să-și păstreze mașinile curate. Oferim curse gratuite pacienților cu boli oncologice în parteneriat cu Roche România, și lucrăm la mai multe modalități prin care să susținem comunitățile din România în lunile ce urmează".

În România, Uber Eats a fost lansat în București în 2018, unde în prezent pe aplicație sunt peste 800 de restaurante partenere. Iași este cel de-al treilea oraș din România unde Uber Eats, s-a extins, după Timișoara. Aplicația folosește expertiza logistică și tehnologia Uber, iar acum este prezentă în peste 500 de orașe la nivel global, din 36 de țări și livrează din 220.000 de restaurante.

Uber Eats are un parteneriat cu peste 220.000 de restaurante din aproximativ 500 de orașe din mai mult de 36 de țări.

Citeste si:
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Aplicația de livrare de mâncare Uber Eats se retrage din România din iunie