Lectură de un minut

30 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Apă gratis: 39 de locații din București oferă apă filtrată persoanelor cu propria sticlă reutilizabilă

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Începând de vineri, 30 iulie, 39 de locații din București oferă în mod gratuit apa filtrată persoanelor care se prezintă cu propria sticlă reutilizabilă. Printre restaurantele și cafenelele partenere se numără M60 și Beans&Dots.

Proiectul aparține ONG-ului Micile Bucurii, inițiativei comunitare de combatere a poluării cu plastic Deplastificat și inițiativei Zece La Rece.

Printre restaurantele, magazinele și cafenelele care au acceptat să participe în proiect se numără: M60, Magazinul Zero Waste București, Orygyns Speciality Coffee, Beans&Dots și Friddi. Toate locațiile pot fi găsite aici.

Plasticul de unică folosință este unul dintre cele mai nocive elemente pentru mediul înconjurător. Începând cu 1 iulie, acesta este interzis în statele membre ale Uniunii Europene, iar produsele de unică folosință precum farfurii, paie și tacâmuri, trebuie realizate din materiale biodegradabile.

La nivel global, doar 9% din tot plasticul produs este reciclat. Chiar și în țările dezvoltate, rata reciclării plasticului colectat în gospodării nu depășește 50%; mai mult, o foarte mică parte din acest procent este ulterior convertit în ambalaje reutilizabile, notează Greenpeace.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Apă gratis: 39 de locații din București oferă apă filtrată persoanelor cu propria sticlă reutilizabilă