Lectură de 2 minute

24 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Antreprenor, despre războiul din Ucraina: Este o stare de incertitudine, consumul va rămâne constant. Cred că va veni un val de scumpiri

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în dimineața zilei de joi, 24 februarie, o operațiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din estul ţării. În acest context, și economia României ar putea să fie afectată. Este o stare de incertitudine și vor urma scumpiri în următoarea perioadă, spune Antonio Iftimescu, antreprenor român și fondator KooKoo Grocery.

,,Cel mai bun exemplu este istoria. În momentul în care a venit pandemia a fost unda de șoc, care a venit în primele luni, iar certitudinea a scăzut drastic. Se poate întâmpla și chestia asta acum, doar că, a mai fost un război, cu Iugoslavia, când România a avut o cădere economică. Cred că va fi o perioadă de incertitudine, după aceea se vor relaxa, iar lucrurile vor reveni la normal. Mai grav este cu scumpirea petrolului, gazului și toate celelalte și ce acțiuni economice va lua tot grupul NATO împotriva Rusiei, lucru care ne va afecta și pe noi. Cred că din nou va veni un val de scumpiri'', a spus antreprenorul român.

Întrebat dacă aceste acțiuni vor afecta comerțul și dacă cumpărătorii își vor tempera cheltuielile, antreprenorul spune că va rămâne constant consumul, iar producția ar urma să fie mai scăzută.

,,Nu, nu cred că va crește consumul, cred că va rămâne constant. La fel s-a întâmplat și când a venit pandemia, după ce starea de incertitudine a avut loc și toată lumea a strâns buzunarul, după ce ne-am obișnuit cu noul normal, lucrurile ușor-ușor au revenit la normal. Cred că o să fie șoc, dar nu la fel de intens ca în 2020. Clar va exista un alt val de scumpiri, pentru că vorbim de gaz, vorbim de petrol. Nu avem probleme deocamdată în lanțul de aprovizionare. Dar dacă vor exista scumpiri probabil producția va încetini din cauza costurilor, dar rămâne de văzut'', mai spune Antonio Iftimescu.

KooKoo Grocery este un magazin online cu produse alternative și daily essentials, cu livrare de 45 de minute în București și o oră și 10 minute în Ilfov.

Sursa foto: Vladimir Zotov, Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Antreprenor, despre războiul din Ucraina: Este o stare de incertitudine, consumul va rămâne constant. Cred că va veni un val de scumpiri