Lectură de un minut

26 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Antibiotice Iași a câștigat o nouă licitație pe piața europeană de produse antiinfecțioase

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Antibiotice Iași reconfirmă prezența în Marea Britanie adjudecând o nouă licitație pe cea mai mare piață europeană pentru produse antiinfecțioase din gama penicilinelor sterile injectabile, organizată de Autoritatea Națională de Sănătate.

Sursa foto: Facebook

Contractul, în valoare de 5 mil. euro, se va derula pe o perioadă de doi ani (2023-2025) și vizează livrări lunare către spitalele din Regatul Unit a 5 peniciline betalactamice. În acest mod, compania consolidează cota de piață actuală care, în funcție de produs, este de 20% până la 50% din consumul național al Marii Britanii.

Obiectivele planului în orizontul anilor 2030 presupun atingerea unui potențial de creștere al afacerii la 250 mil. euro și a unei profitabilități de 50 mil. euro.

De asemenea, dublarea cifrei de afaceri la export, prin expansiune internațională adaptată la modele de business diferențiate pe zone geografice, precum și majorarea cotelor de piață deținute atât în România cât și pe piețele internaționale reprezintă obiective majore ale planului “The Future Together 2020-2030”.

Totodată, valorificarea echilibrată a capacităților de producție, asimilarea a 100 noi produse în portofoliu prin dezvoltarea activităților de cercetare, investiții strategice în noi capacități de fabricație, tehnologii de cercetare și inovare, digitalizare proceselor, îmbunătățirea eficienței consumului de energie, alături de adaparea la noile tendințe privind atractivitatea locului de muncă, creșterea satisfacției angajaților, work-life balance și evoluția în carieră, reprezintă parte din premisele planului “The Future Together 2020-2030”.

Antibiotice Iași este lider în producția de pulberi sterile injectabile din România, (60,1% cotă de piață), fiind o companie de importanță strategică pentru sistemul de sănătate românesc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Antibiotice Iași a câștigat o nouă licitație pe piața europeană de produse antiinfecțioase